Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil utestenge Gatlin-trener i to år

Mannen med krem-teorien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det internasjonale friidrettsforbundet IAAF nøyer seg ikke med å utestenge Justin Gatlin på livstid, hvis B-prøven bekrefter funnet av testosteron hos v-rekordholderen på 100 m.

Også trener Trevor Graham skal bort fra amerikansk friidrett.

- Med en gang vi har nok bevis, så kan vi sette i gang sak mot ham, sier IAAF-talsmann Nick Davies til AP.

Graham hevdet i går at en hevngjerrig massør knadde testosteron-krem inn i kroppen på Gatlin i Kansas 22. april. Der er en forklaring som møtes med hoderisting i friidrettsmiljøet.

- Dette er en ny vri på en gammel unnskyldning. Graham har ingen troverdighet. Graham har mange utøvere som har testet positivt eller blitt utestengt i idretten, sier tidligere OL-mester Michael Johnson i sin spalte i Daily Telegraph.

Graham trente også blant andre Tim Montgomery - sprinteren som testet positivt for en dopingcoctail fra doplaboratoriet Balco. Det hevdes også at Graham hadde tette bånd til dopingfabrikken.

Den amerikanske olympiske komitee hinter også om at Graham henger i en tynn tråd.

- De som har stor betydning for utøvere må også dele ansvaret for en rein idrett. Agenter, leder og trenere kan bli holdt ansvarlige når det finnes et mønster for doping, sier talsmann Darry Seibel.

Grahams advokat, Joe Zeszotarski, skriver i en e-post til nyhetsbyrået AP at hans klient aldri har bidratt til doping i idretten. Det på tross av at seks av hans sprintere er blitt avslørt.

- Det er pussig at folk som ikke kjenner situasjonen kan hevde at Trevor har gjort noe feil, skriver advokaten.

Gatlin selv har gått under jorda siden han selv offentliggjorde sin positive dopingtest lørdag kveld.

SKUFFET SPRINT-LEGENDE: Her gir Michael Johnsen VM-gullet til Justin Gatlin. Dopingprøven overrasker ikke legenden, fordi Trevor Graham er trener for sprinteren.