KAN UTESTENGES I FIRE ÅR: Marcus Bryhnisveen (t.v.), her fra tiden i Stjernen kan bli utestengt i fire år for positiv test for testoseron.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KAN UTESTENGES I FIRE ÅR: Marcus Bryhnisveen (t.v.), her fra tiden i Stjernen kan bli utestengt i fire år for positiv test for testoseron. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Ønsker fire års utestengelse for norsk ishcokeyspiller

Vil utestenge norsk ishockey-spiller i fire år for doping

Antidoping Norge ber om fire års utestengelse for Sparta Warriors-spiller Marcus Bryhnisveen.

Påtalenemnda i Antidoping Norge har sendt begjæring om påtale til NIFs domsutvalg mot en utøver (24) for brudd på dopingbestemmelsene i NIFs lov. Det skriver Antidoping Norge i en pressemelding.

Overfor Dagbladet bekrefter advokat Morten Justad Johnsen at det er hans klient, Marcus Bryhnisveen, som i oktober avla en positiv B-prøve som er utøveren det er snakk om.

Bryhnisveen testet positivt på den anabole steroidet dehydrochloromethyl-testosteron i en kamp mot Stjernen 21. august. Det aktuelle stoffet er kjemisk framstilt.

Både A- og B-prøven til ishockeyspilleren var positiv.

Fire år er maksimumsstraffen.

- Utøveren har ikke vært i stand til å dokumentere hvordan han har fått stoffet i seg, sier påtalenemndas leder, Katharina Rise, til NTB.

Advokaten sier at klienten har følgende kommentar til begjæringen.

- Han erkjenner ansvaret for det han har i kroppen, men understreker at han ikke har tatt noe forbudt stoff med vilje og kjenner ikke til hvordan det har kommet i kroppen, sier Justad Johnsen til Dagbladet.

Justad Johnsen sier videre at Bryhnisveen har «samarbeidet med Antidoping Norge hele veien» og at de vil fortsette med det.

Prøven, som ble tatt utenfor konkurranse i august 2018, inneholdt ifølge analyserapport fra Norges laboratorium en for for testoseron, kalt dehydrochloromethyl-testosteron.

Påtalenemnden har lagt ned følgende påstand om at overtredelsen skal føre til en fire år lang utestengelse fra september 2018.

Daglig leder i Sparta Warriors, Daniel Björnberg, sier til Dagbladet at klubben ikke ønsker å ta stilling til saken før det foreligger en domsfellelse fra domsutvalget til Norges Idrettsforbund.