Vil utestenge norsk syklist i to år for EPO-innførsel

Tre norske dopingsaker klare i dag.

(Dagbladet): Påtalenemda i Antidoping Norge har i dag innstilt tre norske utøvere for brudd på dopingbestemmelsene. Ifølge påtalebegjæringene dreier det seg om én ishockeyspiller og to syklister.

De to syklistene er ikke toppidrettsutøvere, men blir begge utestengt i to år dersom påtalenemdas innstilling tas til følge.

Den ene syklisten blir utestengt for å ha innført EPO til Norge, og har tidligere blitt bøtelagt av politiet for samme forseelse.

Syklisten, som har flere gode resultater i Birkebeinerrittet, og som ble omtalt som en toppmosjonist da smuglingsforsøket hans ble avslørt for halvannet år siden, forsøkte å smugle EPO inn til Norge to ganger.

Den andre syklisten ble også avslørt av tollvesenet da han innførte et anabolt steroid til Norge.

Ishockeyspilleren blir utestengt i ett år etter å ha blitt tatt i en dopingprøve utenfor konkurranse. Dopingprøven var positiv for det ulovlige stoffet metylheksanamin, som er et stimulerende middel, og skal ifølge påtalenemda mest sannsynlig ha kommet inn i ishockeyspillerens kropp gjennom et pulver som blandes ut til drikke i forkant av trening.

Produktet er mest sannsynlig Jack3d, som har forårsaket en rekke dopingskaer i norsk idrett de siste årene.