Trav:

Vil utestenge travtrener Souloy på livstid

For brudd på dopingregler.

KONTROVERSIELL: Styret i Det Norske Travselskap anmelder travtrener Fabrice Souloy for forsettelig eller grov uaktsom overtredelse av dopingreglementet.
 Foto: Mats Andersson / SCANPIX / Kod 62210
KONTROVERSIELL: Styret i Det Norske Travselskap anmelder travtrener Fabrice Souloy for forsettelig eller grov uaktsom overtredelse av dopingreglementet.  Foto: Mats Andersson / SCANPIX / Kod 62210 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Styret i Det Norske Travselskap anmelder travtrener Fabrice Souloy for forsettlig eller grov uaktsom overtredelse av dopingreglementet. De ønsker Souloy utestengt på livstid.

Franskmannen risikerer også å måtte betale 250.000 kroner i bot. Flere av Souloys hester har konkurrert med koboltverdier langt over internasjonalt fastsatte grenseverdier for substansen under Elitloppet i Sverige og Grand Prix-helgen i Oslo i 2016.

Saken er blitt etterforsket og utredet av både DNT og Svensk Travsport (ST).

"Svensk Travsport (ST) og DNT vil i denne sammenheng særskilt påpeke viktigheten av å ivareta travsportens troverdighet og de grunnpilarer som skal gjelde for all vår virksomhet, nemlig dyrevelferd, spillsikkerhet og konkurranse på like vilkår", heter det i en pressemelding fra Travselskapet.

Skandinavisk Dopingkomité (SDK) har vurdert saken. Det er etter innstilling fra SDK at DNT velger å anmelde Souloy forsettlig overtredelse av Dopingreglementets § 2 (1) a), med en prinsipal påstand om utelukkelse på livstid, samt en bot på 250.000 kroner dersom han finnes skyldig.

Kobolt er kjent som en substans som har blitt brukt i den hensikt å illegalt øke kroppens produksjon av EPO.

"Innstillingen til straff er fattet på det grunnlag at både ST og DNT vil tydeliggjøre at personer som bevisst begår overgrep mot dyr, og dermed også skader travsportens omdømme, er uønsket for all fremtid", heter det videre.

Souloy har fått en tilsvarsfrist på tre uker.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer