- Vil være en større bragd å slå ut Barcelona enn PSG

Ole Gunnar Solskjær om hvor vanskelig det blir å senke Lionel Messi og Barcelona i returoppgjøret.

VEKSLET NOEN ORD: Ole Gunnar Solskjær og Lionel Messi. Foto: AP/Dave Thompson/NTB Scanpix
VEKSLET NOEN ORD: Ole Gunnar Solskjær og Lionel Messi. Foto: AP/Dave Thompson/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Manchester United - Barcelona 0-1

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (46) ble avbildet sammen med Lionel Messi etter kampen, og duoen utvekslet noen ord på gressmatta under flomlysene.

Da Dagbladet spurte hva som ble sagt mellom dem, svarte Solskjær:

- Vi sa lykke til og ses neste uke. Det var det.

Og lykke trenger Manchester United, som har et stort fjell å klatre i returoppgjøret på Camp Nou, mot et Barcelona-lag som «aldri» taper på hjemmebane i Europa. Det har nemlig bare skjedd én gang siden 2010 (0-3 mot Bayern München i 2013).

Likevel har de røde et håp om avansement.

Det var en fattet Ole Gunnar Solskjær som møtte pressen etter kampen. Nordmannen mener det vil være en større bragd å slå ut Barcelona enn det var å sende ut PSG, til tross for at katalnerne har ett mål mindre å gå på.

- PSG-kampen borte gir oss håp og tro på at vi kan klare det, men vi vet at vi spiller mot det som sannsynligvis er favorittene. Å dra til Camp Nou vil være en utfordring, og det vil være en større bragd å vinne den kampen, med historien til Barcelona. De er ikke vant til å tape hjemme, men vi kan klare det, det er det ikke noen tvil om, sier en selvsikker Solskjær.

TILBAKEBLIKK: Solskjær har ikke mistet troa på avansement i Champions League etter tapet mot Barcelona, og benyttet anledningen til å minne pressen på at det har skjedd mirakler i den spanske storbyen tidligere. Video: Fredrik N. Filtvedt/ Dagbladet TV Vis mer

Må score mål

Og han er ikke i tvil om at nøkkelen ligger i å ta vare på sjansene. I dag hadde Manchester United null - 0 - skudd på mål.

- Vi må treffe mål. Vi skapte noen store sjanser. Rashford hadde noen muligheter og Dalot hadde en stor sjanse på bakre stolpe, så vi må ta vare på sjansene. Vi må være veldig effektive, vi vet at vi ikke kommer til å skape mange sjanser. Så vi må ta de vi får, sier Solskjær, som forventer at Barcelona ønsker å drepe kampen så fort som mulig.

- Vi må stå imot presset. Jeg forventer at de vil drepe kampen, at de ønsker å sette sverdet i oss, men vi må stå imot presset. Samtidig må vi holde mer på ballen enn vi gjorde i dag, sier Solskjær.

Eter 15 minutter hadde Barcelona hatt ballen i hele 87 prosent av tiden(!). Til slutt viste statistikken at den spanske storklubben hadde ballen i 67 prosent av tiden over 90 minutter.

- Vi kan ikke forsvare det at vi ikke scorer mål på hjemmebane. Men på bortebane har vi slått Juventus, vi har slått PSG. Vi må dra til Barcelona og vinne, og vi vet at vi har muligheter i den kampen. Det handler ikke om å tenke på det vi leverte, for nå må vi se framover mot tirsdag, sier en krystallklar Solskjær.

Tror på avansement

Det var få spillere som tok seg tid til å snakke med pressen etter kampen, men Manchester United-stjerne Paul Pogba var et unntak. Det var totalt 102 pressefolk fra Spania på Old Trafford, og mange ville ha en bit av franskmannen etterpå.

- Det var en god kamp. Vi spilte mot Barcelona, et av de beste lagene i verden. Vi skapte noen problemer for dem også. Det er bare spilt én kamp og vi skal gi alt i den andre kampen, sier Pogba i pressesonen etter kampen.

Playmakeren er ikke i tvil om at Manchester United kan gå videre.

- Selvfølgelig, ellers kan du bare la dem gå videre. Du må tro på det. Vi er Manchester United, og når vi spiller i Champions League, så kan vi selvfølgelig gå videre, sier Pogba og fortsetter:

- Vi må ta vare på sjansene våre, vi må sette dem. De hadde ikke så mange sjanser, kanskje én da David (de Gea) gjorde en god redning, men etter det var de ikke så farlige. Så vi må prøve å unngå det og bli mer effektive foran mål.

Returoppgjøret på Camp Nou spilles førstkommende tirsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer