- Vil være et stort svik

Liverpool-supporterne overrasket over Torres' ønske om å dra.

PÅ VEI BORT?: Fernando Torres har levert et skriftlig overgangsønske som Liverpool har avvist. Foto: Reuters / Phil Noble / Scanpix
PÅ VEI BORT?: Fernando Torres har levert et skriftlig overgangsønske som Liverpool har avvist. Foto: Reuters / Phil Noble / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Chelsea har budt 320 millioner kroner for Fernando Torres, men Liverpool avviste budet kontant.

Spissen ønsker seg imidlertid vekk fra Liverpool og har bedt klubben om å bli solgt. I en pressemelding fra i går kveld minnet klubben på at han er bundet av en langtidskontrakt og at de «forventer at han respekterer» den.

Styreleder i Liverpools norske supporterklubb, Pål Christian Møller, er veldig overrasket over Torres' plutselige ønske om å dra.

- Det er veldig overraskende, og selvfølgelig vil ingen være glade for å miste en spiller som Torres. Det skal likevel sies at ingen spillere er større enn klubben, sier Møller til Dagbladet.

Han har likevel forståelse for at den spanske EM og VM-vinneren ønsker å være i en klubb som kjemper regelmessig om troféer. Med tre dager igjen av overgangsvinduet er han likevel overrasket over timingen på den skriftlige overgangssøknaden.

- Det er klart at han ønsker seg suksess, men det er merkelig at dette kommer nå. Verdensklassespillere som Gerrard og Torres vil ikke akseptere middelmådighet, men med nye eiere, Dalglish som manager og en ny klassespiss på vei inn er det veldig spesielt at dette kommer nå med bare et par dager igjen av overgangsvinduet, sier Møller.

Tar ikke «en Rooney» Wayne Rooney og Carlos Tevez har tildligere denne sesongen skapt furore med skriftlige overgangssøknader. Begge har endt opp med en solid lønssøkning.

Møller tror ikke Torres prøver seg på «en Rooney».

- Jeg tror ikke det. Torres virker som en sympatisk og jordnær type, og jeg tror ikke penger er den største drivkraften for ham, sier Møller.

Et svik En eventuell overgang til Chelsea vil være tung å svelge for supporterne.

- Ingen supportere vil se sine beste spillere i en annen klubb i samme liga, og spesielt ikke til en rivaliserende klubb. Hvis han skulle gå til Chelsea, en klubb vi ikke har mye til overs for, vil det være et stort svik med tanke på hvor høy stjernestatus han har her.

- Da ville det vært bedre om han gikk til Real Madrid eller Barcelona, selv om førstnevnte er lite trolig ettersom han er oppvokst i Atletico Madrid, sier Møller.

Han håper at Torres-saken ender slik Steven Gerrards mye omtalte nesten-overgang til Chelsea i 2005.

- Gerrard var jo på vei til Chelsea, men tok heldigvis til fornuften og ble værende. Vi får håpe at Torres gjør det samme, men i fotball er det umulig å si noe for sikkert, sier Møller.