Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vil være med på oppturen

Morten Bakke (32) ønsker å spille for Vålerenga. Molde lar landslagskeeperen gå dersom de finner en erstatter.

- Jeg håper klubbene blir enige i løpet av mandag, sier Bakke til Dagbladet.

Etter ti og et halvt år i rosenes by er han klar for nye utfordringer. Prislappen vil trolig ligge i overkant av to millioner kroner.

- Jeg kommer til en kjempeklubb som er på vei oppover. Det blir moro å være med på oppturen. Vålerenga har større potensial enn både Brann og Rosenborg, sier Bakke.

Morten Bakke

Født: 16. desember 1968

Høyde: 190

Vekt: 87 kg.

Klubb: Molde

Tidligere klubber : Hedalen, Aurdalen, Faaberg

A-landskamper : 2

Molde-kamper : 234 (kun seriekamper)

Aktuelt : Kan bli solgt til Vålerenga

Hjem til mor

Det er likevel ikke sportslige hensyn som har veid tyngst for landslagskeepere. Ønsket om å bo nærmere sin enslige mor gjorde at han ba Molde-ledelsen om å bli solgt.

- Moren min bor i Nes i Årdal. Jeg er enebarn, og ønsker å kunne komme hjem på kort varsel. Det er mange timers forskjell på om jeg kjører fra Molde eller Oslo, sier Bakke, som også har kone fra Lillehammer.

Foreløpig er det ikke innledet forhandlinger mellom klubbene. Molde-direktør Espen Silseth sier salg er uaktuelt før en erstatter er klar. Etter en ukes keeperjakt har Molde ennå ikke fått napp.

- Vi har ikke noe mål om å selge, men Morten har vist en unik lojalitet. Det er ikke usannsynlig at vi blir enige med Vålerenga om pris, sier Silseth til Dagbladet.

Bakke selv tror overgangen går i orden.

Siste kamp

- Begge parter er tjent med en løsning. Får Molde to millioner for en 32-åring bør de være fornøyde. Det er en god pris i norsk målestokk, sier han.

Søndagens kamp mot Bodø/Glimt kan dermed bli Bakkes siste for Molde. Han presiserer at ønsket om klubbskifte ikke har noe å gjøre med det siste halvårets turbulens i klubben.

- At jeg har vært her i ti år viser vel hvor bra jeg har hatt det, sier Morten Bakke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling