UENIG: Sir Alex Ferguson mener det vil være dumt å fjerne nedrykk fra Premier League. Foto:  AFP PHOTO/ DANIEL MIHAILESCU
UENIG: Sir Alex Ferguson mener det vil være dumt å fjerne nedrykk fra Premier League. Foto: AFP PHOTO/ DANIEL MIHAILESCUVis mer

- Vil være som et selvmord for resten av klubbene

Ferguson slakter forslag om å droppe nedrykk.

Manchester United-manager Alex Ferguson mener en eventuell fjerning av nedrykk fra Premier League vil «drepe» fotballen for klubbene i lavere divisjoner.

Skotten leder an i motstanden mot forslaget som er kommet fra flere av klubbeierne i engelsk eliteserie.

Ifølge Richard Bavan, lederen av managerorganisasjonen i det engelske divisjonssystemet, ønsker amerikanske og asiatiske eiere at toppdivisjonen skal gå over til en modell der det må søkes om opptak for å kunne være med i Premier League.

Klubber som Manchester United, Liverpool, Arsenal, Aston Villa og Sunderland har alle amerikanske eiere. Manchester City og Blackburn er eksempler på klubber med eiere fra Asia.

Alex Ferguson jobber altså i en klubb under amerikansk kontroll. Skotten ønsker overhodet ikke noen seriemodell som utelukkende bygger opp under et bestemt antall utvalgte klubber.

- Det er minst åtte lag i mesterskapsserien nå som har en stor historie. Hva gjør man med de lagene som aldri mer kan spille i Premier League? sier Ferguson ifølge nettstedet Sportinglife.

- Da kan du like gjerne låse dørene. Dette vil være som et selvmord for resten av klubbene i landet, og spesielt dem i mesterskapsserien, mener skotten. Han legger til at den øverste divisjonen er det eneste stedet klubbene kan tjene penger, og at en ikke kan frata klubbene muligheten til å spille der.

(NTB)