- Vil være sportslig tragedie

Erling Braut Haaland (22) og Manchester City roses opp i skyene: - Det er uten tvil det beste laget i England gjennom tidene, sier The Times-kommentator Martin Samuel.

PÅ VINNERLAGET: Erling Braut Haaland og Manchester City spiller Champions League-finale mot Inter. Foto: NTB
PÅ VINNERLAGET: Erling Braut Haaland og Manchester City spiller Champions League-finale mot Inter. Foto: NTB Vis mer
Publisert
  • Manchester City - Real Madrid 4-0, 5-1 sammenlagt

MANCHESTER (Dagbladet): Samuel er krystallklar før Champions League-finalen i vepsebolet Istanbul 10. juni:

- Det vil være en sportslig tragedie hvis ikke et så godt lag vinner den største pokalen i europeisk fotball.

Sammen med 52 000 andre tilskuere var Samuel forbløffet øyevitne til at City knuste Real Madrid 4-0 onsdag kveld.

- Det var et privilegium å få være her. Det var et privilegium å få se dette laget og få dele denne kvelden, rapporterer han i papiravisa.

SEIERSMASKIN: Manchester City bryter ned motstandere på en måte ekspertene ikke har sett av et engelsk lag tidligere. Onsdag fikk Real Madrid bank. Foto: NTB
SEIERSMASKIN: Manchester City bryter ned motstandere på en måte ekspertene ikke har sett av et engelsk lag tidligere. Onsdag fikk Real Madrid bank. Foto: NTB Vis mer

Manchester City rev Real Madrid i filler. Nå er laget på full fart mot The Treble.

I Champions League gjenstår Inter i finalen. I FA-cupen venter Manchester United på Wembley 3. juni. I Premier League er det flere matchballer, den første mot Chelsea søndag.

Samuel trekker paralleller til da Pep Guardiola trente Barcelona fra 2008 til 2012.

- Barcelona virket mye mer eksotisk enn hans Manchester City. Likevel går det ut på det samme. Han må fullføre jobben i Istanbul, selvfølgelig. Men han har City der han vil ha dem. Han har dem på Barcelona-nivået. Dette er uten tvil det beste engelske fotballaget som har vært. De trenger bare å gå helt ut og bevise det.

Scenene på Etihad Stadium var uvirkelige. City rundspilte storheten Real Madrid etter alle kunstens regler.

- Demonteringen av Real Madrid er ganske ulikt noe av det vi har sett tidligere, påpeker Samuel.

- Dette handler ikke bare om superspissen Erling Haaland som mange har hevdet denne sesongen. Haaland scoret ikke engang over to kamper. Stjerna er laget og den herlige fotballen de spiller. De har inspirert tilhengerne sine til å forelske seg i turneringen de en gang unngikk.

BEGIVENHET: Erling Braut Haaland er første nordmann siden 2007 som spiller Champions League-finale i fotball. Foto: NTB
BEGIVENHET: Erling Braut Haaland er første nordmann siden 2007 som spiller Champions League-finale i fotball. Foto: NTB Vis mer

Også journalist i The Sun, Martin Blackburn, mener denne City-utgaven er det beste laget som har vært i England. Han understreker at dette må støttes opp med seier i Champions League-finalen.

Dagbladet møtte Blackburn på Etihad Stadium natt til torsdag. På spørsmål om han har sett et bedre lag i England, svarer han:

- Nei, det tror jeg ikke. Du kan snakke om Manchester United-laget som vant The Treble i 1999. Og du kan snakke om det udødelige Arsenal-laget som gikk gjennom en sesong uten å bli slått (2003-2004). Men måten City spiller på - måten de river i stykker motstanderne på - gjør at de ligger litt foran det vi har sett før.

Men Blackburn presiserer:

- Som andre lag: De trenger å støtte dette opp med å vinne Champions League.

Erling Braut Haaland blir den første nordmannen siden John Arne Riise som spiller en Champions League-finale i fotball. I 2007 tapte Riise og Liverpool 2-1 for AC Milan.

ET LURT SMIL: En herre fra Citys vakthold førte Erling Braut Haaland trygt ut av Etihad Stadium etter Madrid-kampen. Foto: Tore Ulrik Bratland
ET LURT SMIL: En herre fra Citys vakthold førte Erling Braut Haaland trygt ut av Etihad Stadium etter Madrid-kampen. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Da Haaland kom ut fra garderoben på Etihad Stadium natt til torsdag, sto verdenspressen og ventet. Nordmannen nøyde seg med et «hey, guys» – før han gikk videre.

Guardiola har vært forsiktig med å snakke om The Treble. Nå tør han å tenke tanken.

- Vi er der. Vi kan tenke tanken. Og vi kan visualisere det. Vi er tre kamper unna, én i hver konkurranse. Vi kan klare det, sier han.

Også spillerne begynner å ane storheten i det de gjør.

- Det er utrolig, sier Jack Grealish.

- Jeg tror ikke mange lag kunne gjort dette mot Real Madrid. Jeg vet ikke hva det er. Men det føles som om vi er ustoppelige.

City tapte 1-0 for Chelsea i Champions League-finalen i 2021. Nivået er høyere nå.

Søndag venter Chelsea i Premier League. Med seier kan den første av de tre pokalene heves.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer