- Vil være tidenes cupbombe

Løken og Tjærnås tror på Godset, men er det en ting de har lært er det å aldri avskrive Follo.

Følg cupfinalen direkte i livestudio fra klokken 12.30.

(Dagbladet): På veien til Ullevaal har Follo slått ut langt større lag som Lillestrøm og ikke minst Rosenborg.

I dag kan de ta skalpen på nok et Tippeligalag når de klokken 13.15 går ut på landslagsarenaen for å spille cupfinale mot Strømsgodset.

- En av de første cupfinale jeg så live var Sogndal mot Brann i 1976. Jeg rangerer Sogndal den gang, og Follo i år, som en av moderne tids største sensasjoner og prestasjoner. Det er helt på høyde med hverandre, sier fotballekspert Lars Tjærnås til Dagbladet.

Brann vant cupfinalen i '76, og NRKs Karl Petter Løken tror forhåndsfavoritt Strømsgodset vinner i dag også.

- Jeg tror Godset vinner, men de har vært variable i de siste Tippeligakampene, mens Follo har vært gode i sine siste kamper. Det er ikke gitt at Godset vinner, og det kan fort komme en smell, sier Løken til Dagbladet.

Kjemper mot konkurs Follo blir tvunget ned i 2. divisjon neste år ettersom de ikke søkte om ny lisens på grunn av den økonomiske situasjonen i klubben.

Kanskje spiller klubben sin siste kamp på profesjonelt nivå på Ullevaal i kveld.

- Det blir en spesiell kamp for Follo, og det kan slå begge veier. Svar får vi ikke før kvart over ett, sier Løken.

Tjærnås tror noe av nøkkelen til Follo er å involvere spissene Bonaventure Maruti og Eirik Markegård.

FAVORITT: Ronny Deila og Strømsgodset er favoritter før cupfinale i fotball mellom Strømsgodset og Follo  på Ullevaal stadion. Foto: Heiko Junge / Scanpix
FAVORITT: Ronny Deila og Strømsgodset er favoritter før cupfinale i fotball mellom Strømsgodset og Follo på Ullevaal stadion. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

- Jeg har sett Follo noen ganger, og de har et par individualister som kan skape problemer for mange. Greier de å sette opp Maruti og Markegård i rene en mot en-situasjoner og får Alexander Ruud Tveter til å slå mange innlegg så er det muligheter for Follo, sier Tjærnås.

Har klart det umulige før Follo har tidligere vist at de kan gjøre det «umulige» i cup og serie. Løken tror de kan klare det også i dag.

- De har vist at de kan hanskes med de aller beste, og tar med seg det inn i kampen. De har gjort det før, og psykologisk blir det veldig viktig, sier Løken som håper på et tidlig Follo-mål.

- For kampen tror jeg det vil være det beste. Når det er sagt, har de vist mental styrke før, både i cup og i serien. Det er en gjeng som kan takle litt motgang.

Han tipper på 2-0 seier til Godset, og Tjærnås tror på 2-3.

Hvis Follo skulle klare å vinne er ikke Løken i tvil:

- Det vil være tidenes cup-sensasjon.

Følg kampen direkte i livestudio fra kl. 12.15!

OSLO   20101114.
Cupfinalen 2010 Ullevaal Stadion Follo - Strømsgodset

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
OSLO 20101114. Cupfinalen 2010 Ullevaal Stadion Follo - Strømsgodset Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer