Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vil vinne alt

Andreas Thorkildsen tar ikke til takke med det nest beste.

-  Ambisjonen er å gå til topps i samtlige konkurranser. Jeg går alltid for gull, og håper og tror at denne sesongen blir bedre enn fjorårets. Formen er god, sier Thorkildsen til Dagbladet.

Thorkildsen kom fra intet i 2004 og tok OL-gull. Året etterpå innfridde han i den vanskelige oppfølgersesongen, og tok VM-sølv i Helsinki. Nå er han sulten på mer. Men en overbelastning i lysken har plaget ham i oppkjøringen. Thorkildsen er likevel større og sterkere enn noen gang - i likhet med selvtilliten.

-  Samtidig føler jeg at jeg ikke er maksimalt utviklet ennå. Først om noen år forventer jeg at utviklingen vil stagnere, sier 24-åringen - som skilter med en foreløpig personlig rekord på 89,60 meter.

Vil over 100

Håpet er å klatre oppover 90-metersskalaen med årene, potensielt kommende sesong. Like forsiktig er ikke Thorkildsens argeste konkurrent, finske Tero Pitkämäki (23).

-  Å kaste spydet 100 meter er ikke urealistisk. Vi får se hva som skjer. Andreas er min tøffeste konkurrent, og vi har like stor sjanse til stå øverst på pallen, sier Pitkämäki - som har en personlig rekord på 91,53 meter.I går møttes de to konkurrentene i Oslo, vel en måned før de braker sammen under Bislett Games i begynnelsen av juni. I tillegg til profilene Thorkildsen og Pitkämäki lover Bislett Alliansen en stjernespekket deltakerliste.

Gleder seg

-  Bislett Games er den første formtoppen jeg legger opp til, og gleder meg stort. Stemningen på Bislett er alltid utrolig. Tero er et ekstremt konkurransemenneske, med en stor evne til å heve seg når presset øker. Vi går begge for gull. Det blir gøy å konkurrere mot ham på Bislett, sier Thorkildsen.

 SPYD-ESSENE:  Andreas Thorkildsen (t.h.) og finske Tero Pitkämäki kniver om førsteplassene i spyd. Foto: Scanpix
SPYD-ESSENE: Andreas Thorkildsen (t.h.) og finske Tero Pitkämäki kniver om førsteplassene i spyd. Foto: Scanpix Vis mer

Nylig kom han hjem fra en treningsperiode på Kreta, og sier kroppen fungerer som ei klokke.

-  Jeg har vært minimalt belastet med skader i oppkjøringen. De små lyskeproblemene behandles, men vil være borte til sesongstart, lover han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling