Vil vinne formel 1-test

Mandag meldte formel BMW-føreren Stian Sørlie seg på til verdensfinalen i Bahrain. Vinneren der får en formel 1-test.

22-åringen må selv betale for å kjøre verdensfinalen på formel 1-banen i Bahrain, ettersom han ikke har noen muligheter til å vinne det åpne britiske formel BMW-mesterskapet. Vinneren der blir automatisk påmeldt.

Også vinnerne i formel BMW-mesterskapene i Tyskland, USA og Asia får billett til verdensfinalen. Til sammen er det 87 deltakere fordelt på 31 nasjoner som deltar i de forskjellige mesterskapene til BMW. 24 team er påmeldt til finalen, og de har to førere med.

Mangler 75 prosent

De som ikke vinner og som vil være med på finalerunden må betale alt sammen selv. Det blir rundt 200.000 kroner for Sørlie.

Han har foreløpig 25 prosent av summen i boks, men har likevel valgt å melde seg på.

– Dette skal gå i orden. Jeg jobber fortsatt med å få sponsorer, men jeg starter helt sikkert i Bahrain. Men jeg hadde ønsket at flere firmaer i Norge ser verdien i dette. Det koster svært lite, og de får veldig mye igjen. Det er jo bare å se på Petter-effekten (Solberg). Mye av tiden går med på å jobbe mot sponsorer, og det tar bort litt av energien som jeg kunne ha brukt på banen. Men det er positive signaler i markedet, og jeg jobber videre med å finne løsninger, sier Sørlie til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Vil vinne

For han vil ikke la sjansen til å teste en formel 1-bil gå fra seg.

BMW-MESTERSKAP: Stian Sørlie vant løpet på Silverstone. Nå går han for verdensfinalen i Bahrain. Foto: Scanpix
BMW-MESTERSKAP: Stian Sørlie vant løpet på Silverstone. Nå går han for verdensfinalen i Bahrain. Foto: Scanpix Vis mer

– Dette kan være billetten min inn i formel 1. Det mest kjente eksempelet er Kimi Räikkönen. Han fikk en test med Sauber, og kjørte seg inn i formel 1, forteller Spydeberg-gutten.

Sist helg satte han ny banerekord, vant et løp og tok to beste startspor i formel BMW-runden. Og han er optimistisk med tanke på verdensfinalen.

– Når alt fungerer kan jeg vinne – helt klart. Nå ser det ut til at vi har funnet ut av de tekniske problemene vi har hatt tidligere, og da vet jeg at jeg er blant de raskeste. Så at jeg kan gå helt til topps i verdensfinalen føler jeg er realistisk, forteller Sørlie.

Pengepremie

I tillegg til at vinneren får en formel 1-test er det også rundt 400.000 kroner i premiepenger under verdensfinalen, som kjøres fra 13.- til 16. desember.

– Jeg er glad for å ha tatt denne beslutningen, for det ville vært vanskelig å se mine konkurrenter i aktivitet mens jeg satt hjemme i et vinterkaldt Spydeberg, sier Sørlie, som ligger på fjerdeplass i det britiske mesterskapet før de avsluttende løpene kjøres 2.- og 3. oktober på Brands Hatch GP – den lange banen på Brands Hatch.

– Det gleder jeg meg veldig til. Det blir moro uansett hvordan det går, sier Sørlie.

MANGLER PENGER: Sørlie er trygg på at sponsorer hjelper ham å skrape sammen 200 000 kroner.