Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vil vinne med Bækkelaget

GARDERMOEN (Dagbladet): Her presenterer BSK-trener Zeljko Tomac kvinnen som skal sørge for at Bækkelaget fortsatt kan drømme om suksess ute i Europa: Verdens beste håndballspiller, Ausra Fridrikas (33).

Den østerrikske stjernespilleren landet på Gardermoen klokka 15.30 i går ettermiddag - og ble ønsket velkommen til sin nye tilværelse i Oslo av et fabelaktig solskinn.

- Hmm, det ser ut til at jeg har gjort et riktig valg, stråler dama med den utrolige merittlista:

- Kan vinne

De siste åtte årene har hun vunnet Champions League hele fem ganger - og er kåret til verdens beste håndballspiller sist sesong.

Men Fridrikas avviser at hun er kommet til Norge for å ta det med ro de siste årene av karrieren.

- Jeg valgte Bækkelaget fordi jeg tror det er mulig å vinne noe stort med klubben. Slik jeg vurderer det er vi en av ti klubber som kan vinne Champions League, og jeg lover at jeg skal gi det siste jeg har i meg i de to årene jeg har kontrakt, sier Fridrikas til Dagbladet.

Som Anja

BSK-trener Zeljko Tomac strålte også som en sol da han fikk øye på klubbens nye juvel - da han etter ferie i hjemlandet Kroatia landet en drøy time etter Fridrikas i går.

- Fridrikas er den beste spilleren i verden. Vårt mål er å bli den beste klubben i verden, og derfor er det ikke mulig å få en bedre forsterkning. Med henne på plass vil Bækkelaget bli minst like gode som de noen gang var med Anja Andersen i hovedrollen, mener Tomac.

Første økt i dag

I går var Fridrikas innom treningen i Bækkelagshallen for å hilse på sine nye lagvenninner. I dag er hun med på første økt.

  • Ingen i BSK vil snakke om hva stjernespilleren koster i lønn, men Dagbladet har snakket med kilder nær Fridrikas som hevder å vite at hun er lovet en månedslønn på rundt 90000 kroner - eller like i overkant av en million i året.

Ausra Fridrikas

Alder: 33

Høyde: 1,77 meter

Vekt: 72 kilo

Sivil status: Gift med Robertas (33). Mor til Lukas (2 1/2)

Meritter:

  • Har vunnet Champions League 5 ganger og har scoret 530 mål på 79 kamper.
  • VM-gull med Sovjet i 1990.
  • VM-bronse med Østerrike 1996 og 1999.
  • VMs beste spiller i Norge 1999.
  • Kåret til verdens beste håndballspiller 1999/2000.
  • 9 ganger østerriksk mester med Hypobank.
  • 9 ganger østerriksk cupmester med Hypobank.

Landskamper: 84 for Østerrike, 627 mål.

165 for Russland. 86 for Litauen.

DYREBAR JUVEL: Zeljko Tomac håper Bækkelaget skal bli verdens beste klubb med Ausra Fridrikas på plass i Oslo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media