Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vil vinne titler, og ser at Arsenal ikke er favoritter

Nordtveit, Riise og Hangeland om van Persie-overgangen.

• Norge -Hellas 2-3

ULLEVAAL (Dagbladet): Sommerens største overgangsrykte ble i går et faktum. Arsenals store juvel og toppscorer Robin van Persie er klar for rivalen Manchester United.

Borussia Mönchengladbach-spiller Håvard Nordtveit var lagkamerat med van Persie i Arsenal fra 2007 til 2010. Nordtveit forteller at han har forståelse for spissens valg.

- Det kan bli bra det, for han sin del. Arsenal mister en god mann i ham. Du ser det på ham, alt han gjør er det kvalitet i, han er en legende i Arsenal allerede. Nå har han lyst til å prøve noe nytt, det kan han gjøre i United. Han vil kanskje vinne noen titler også, og ser at Arsenal ikke er favoritter til det, men Arsenal har kjøpt bra før sesongen så vi får se hvordan det utvikler seg, sier Nordtveit.

Ønskes lykke til - Hva sier det om lojalitet i toppfotballen at en spiller kan gå fra Arsenal til United rett før seriestart?

KONTROVERSIELL OVERGANG: Arsenals Robin van Persie er klar for rivalen Manchester United. Foto: REUTERS/Philip Brown/Files
KONTROVERSIELL OVERGANG: Arsenals Robin van Persie er klar for rivalen Manchester United. Foto: REUTERS/Philip Brown/Files Vis mer

- Fotball er fotball. Det skjer mye, det er mye på spill. Så klart, jeg vet ikke hvor mange kamper han har for Arsenal, men han har vært der lenge, og som regel er ikke folk i samme klubb hele karrieren. Han har sikkert sine meninger han også, og om han er blitt behandlet rett i klubben og så videre, det vet jeg ikke noe om. Jeg ønsker ham bare lykke til, sier Nordtveit til Dagbladet.

Brede Hangeland, John Arne Riise og Fulham møter Manchester Uniteds stjernegalleri på Old Trafford allerede i 2. serierunde -  25. august.

- Må stå for det Til Dagbladet forteller Hangeland at det er van Persie som selv må forsvare den kontroversielle overgangen.

- Slik er fotball. Jeg skjønner at tilskuere og hardbarka fans har sitt syn på det. Den enkelte spiller skal få gjøre det han selv vil. Han har sikkert gjort det av egen fri vilje og da må han selv stå for det han gjør, sier Hangeland til Dagbladet.

Dermed tyder mye på at Hangeland og Riise må forsvare seg mot de to toppscorerne fra Premier League forrige sesong om en drøy uke.

MØTES I NY DUELL: Robin van Persie er klar for Manchester United og møter Fulham og Brede Hangeland i 2. serierunde. Foto: AFP PHOTO / Adrian Dennis
MØTES I NY DUELL: Robin van Persie er klar for Manchester United og møter Fulham og Brede Hangeland i 2. serierunde. Foto: AFP PHOTO / Adrian Dennis Vis mer

- Rooney og van Persie, det blir ikke så mye bedre enn det. Jeg må stå opp tidlig den dagen, sier Hangeland med et smil i pressesonen etter landskampen mot Hellas.

Spår tett gull-kamp Landslagskapteinen spår en jevnere tittelkamp etter overgangen.

- Jeg tror det blir tett, men jeg holder fortsatt en knapp på City, sier Hangeland.

John Arne Riise forventer et meget sterkt United-lag den kommende sesongen.

- Det (overgangen) er ikke overraskende egentlig, det har stått mye om det i avisene. Det er vel bare prisen som har vært usikker. Det er klart, dette gjør ikke United mindre sterke, sier Riise.

- Redda Arsenal I likhet med Hangeland mener Fulham-backen at van Persie først og fremst må tenkte på seg selv.

-REDDA KLUBBEN: John Arne Riise sier han kan forstå at van Persie vil til Manchester United, og mener spissen nærmest har redda klubben flere ganger. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
-REDDA KLUBBEN: John Arne Riise sier han kan forstå at van Persie vil til Manchester United, og mener spissen nærmest har redda klubben flere ganger. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

- Han må tenke på sin egen karriere også av og til, han har gjort fantastiske ting for Arsenal og har egentlig vært den som har redda klubben flere ganger. Men jeg tror ikke det er lett for Arsenal-fansen å svelge at han gikk til United, sier Riise til Dagbladet.

- Er United gullfavoritt nå?

- Nei, jeg tror nok City fortsatt er den største favoritten. Det blir nok tøft mellom de to United-lagene nå. Vi (Fulham) skal møte United borte i andre seriekamp, rett før Island-kampen - det blir tøft, men moro. Du vil spille mot de beste, det blir ikke bedre enn det, sier Riise.

Leder for Arsenals norske suppporterklubb, Bjørn Furuheim, var svært skuffet over toppscorerens svik mot klubben i går.

LAGKOMPISER: Wayne Rooney og Robin van Persie skal spille sammen i United denne sesongen. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
LAGKOMPISER: Wayne Rooney og Robin van Persie skal spille sammen i United denne sesongen. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

- Det er det utenkelige som skjer. Jeg hadde aldri drømt om at han skulle gå til United, at det var det han ønsket. Hva skal en si? Klubbfølelse finnes ikke mer, det handler bare om penger, sa Furuheim til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media