Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil vurdere Eggens rolle

RBK-direktør Nils Skutle (51) mener både Nils Arne Eggens rolle og Minis dobbeltrolle som markedsansatt og ekspertkommentator i TV 2 bør vurderes.

-  Vi må være villige til å ta selvkritikk, sier Nils Skutle til Dagbladet.

I går opptrådte Skutle for første gang i Oslo Konserthus. Han holdt foredrag for næringslivstoppene, forøvrig sammen med verdens ledende businessguru. Mens Porter refset norsk økonomi, snakket Skutle om suksessbedriften Rosenborg. De siste dagers konflikter ble bare nevnt i en bisetning om at all suksess krever endring.

Eggen gikk

Etter foredraget er Skutle sliten. Det har vært vonde dager, og han er glad det er over 11 år siden forrige gang han opplevde en like vanskelig konflikt, da Nils Arne Eggen forlot treningsfeltet og sa opp jobben sin. Etter noen dagers vurderinger fram og tilbake ble han engasjert som hovedtrener på ny. Akkurat den beslutningen kan Skutle være stolt av i dag.

-  Det var en ganske lik vurdering vi måtte gjøre den gangen. Treneren ba oss gi svar på om han hadde vår tillit eller ikke. Vi måtte ta stilling og havnet altså på den motsatte konklusjonen enn vi gjorde torsdag.

-  Var belastningen større nå?

-  For meg personlig var det mer skremmende den gangen, fordi jeg hadde langt mindre erfaring.

Nils Skutle har akkurat snakket om åpenheten i Rosenborg som en nøkkelfaktor til suksessen, men denne uka har også åpenheten kostet. De relasjonelle ferdighetene utenfor banen har endt i krangel og bitterhet uten samhandling.

-  Kunne dere ikke håndtert denne situasjonen annerledes?

-  Hvis vi ikke hadde vært så åpne, kunne dette endt på en annen måte. Åpenheten satte premissene, mens vi egentlig hadde en helt annen plan.

-  Som var?

-  Ja, Ola hadde jo bare en toårs-kontrakt. Han skulle evalueres på grunnlag av resultater etter endt sesong.

-  Var dere usikre på ham allerede da han ble bedt om å overta etter Åge Hareide?

-  Alle tror det, men han hadde vår fulle tillit. Vi så først på slutten at det buttet kraftig i mot, men jeg mener at det er langt flere faktorer inne i bildet enn dem som vanligvis nevnes.

Skader

-  Kan du nevne noen av disse faktorene?

-  Resultatene fra Champions League sesongen 2001- 2002 var ikke så gode som ønsket. Vi måtte forbedre oss, og Åge fikk strammet opp mye av våre defensive problemer.

-  Men klarte ikke å komme til Champions League?

-  Nei, men prestasjonen i kvaliken var egentlig like god. Denne sesongen har vi i tillegg fått skader på flere av de eldre sentrale spillerne.

Skutle innrømmer at Hareides ja til landslagssjef-jobben skapte en uønsket situasjon.

Ville ikke lyve

Ifølge Skutle, hadde Ola By Rise ikke fått sparken to kamper fra serieslutt om han ikke selv hadde stilt det direktøren kaller «kabinettspørssmål» sist torsdag.

-  Mange sier at vi skulle sagt at Ola har vår tillit. Men verken Rune eller jeg liker å lyve.

-  Kan dere ikke ta selvkritikk på noe?

-  Jo, vi må vurdere om vi skal gjøre det, men i så fall vil vi gjøre det internt etter at vi har fått summert opp hele sesongen og gått igjennom alle sider av dette.

-  Er det uproblematisk at Nils Arne Eggen fortsatt er ansatt i klubben og spiller en aktiv rolle i ledelsen på Lerkendal?

-   Den rollen er jo at han er ansatt for å holde foredrag. Nils Arne er en kjemperessurs for klubben og vi mener det er naturlig å diskutere med ham, men samtidig er det klart at det kan bli et problem på treningsfeltet. Jo, jeg ser at det kan ha virket negativt. Det er ikke noe enkelt tema, og jeg mener jo også at han har en positiv virkning. Jeg tror Ola og Per Joar er de nærmeste til å si mer om Eggens rolle. Dette er også blant de tingene vi må vurdere etter sesongen, sier Skutle.

Skutle sier at han er oppmerksom på den dobbeltrollen som Mini har som både ansatt i RBKs markedsavdeling og ekspertkommentator i TV 2.

-  Jeg har snakket med Mini, som selv sier at han er bevisst på å ikke blande rollene, sier Skutle.

Han åpner for en full gjennomgang av alt som har skjedd etter sesongslutt, en evaluering som tar med alle små og store faktorer som kan ha påvirket prosessen.

-  Ola mener nok helt sikkert at vi kunne gjort ting annerledes, men verken Rune eller jeg har hjerte for å lyve. Det skjer ofte flere ting samtidig som gjør at det blir vanskelig å ha full kontroll på en slik situasjon, ikke minst hvordan mediene jobber. Med vår åpenhet er de rundt oss hele tida.

-  Er det du og Rune Bratseth som i realiteten tar alle avgjørelsene i RBK?

-  Nei, styret har vært orientert hele veien. Styret er en skjult styrke i klubben. De bestemmer.

-  Hvem vil du ha som trener?

-  Det snakker jeg med Rune om. Ikke med Dagbladet.

Se også leder side 2 {$4028}

<!--BTEK0--> UTSLITT: Nils Skutle var preget av lite søvn og mye konflikt da han holdt foredrag for næringslivstoppene i Oslo Konserthus. - Rosenborg lever etter hovedsponsor Remas slagord om at det enkle er ofte det beste, men jammen kan det også være noe av det vanskeligste, sier han og tenker på trenerskiftet.
GAMLETRENER'N: Nils Arne Eggen deltok som rådgiver i møtene på Lerkendal da Ola By Rise fikk sparken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media