Vil vurdere klubbskifte

LONDON (Dagbladet): - Jeg er utålmodig i forhold til det at jeg ikke får spille for Chelsea, men å skifte klubb er et stort steg, sier Tore André Flo. Men - og dette er helt ferske tanker: - Føler jeg at det er håpløst utover høsten, må jeg sjølsagt vurdere det.

Tre angrepspillere uten fast tilknytning til sine arbeidsgiveres førsteoppstillinger - Frank Strandli, Ole Gunnar Solskjær og Tore Andre Flo - viste skjebnesvangre mangler mot Latvia.

Derfor var ikke nederlaget mer enn et kvarter gammelt før akkurat den problemstillingen lå på Nils Johan Sembs bord. Og i går, rett før han dro fra Heathrow for å vise ansikt på Chelseas treningsfelt, spurte jeg Tore André Flo om det ved neste uttak - det som skal gi oss revansje i Slovenia 10. oktober - vil være best å ta ut folk som spiller klubbfotball på A-nivå. Flo sier:

- Ja, det hadde helt klart vært det beste.

Og:

- Det at vi framme ikke har spilt på klubblagene i det siste kan være en årsak til at vi ikke scoret flere mål.

- Som kan utvikle seg til et stort problem?

- Jeg kan bare snakke for meg sjøl. Og jeg kan ikke tenke sånn etter bare to ligakamper med Chelsea. For jeg tror jo at jeg kommer til å få spille mer enn fem minutter av hver kamp. Jeg føler jo at jeg er god nok.

- Og hvis så ikke skjer?

- Det kommer an på måten jeg ikke får spille på. Hvis jeg føler meg helt sjanseløs til å komme på laget, blir jeg nødt til å vurdere klubbskifte.

Manglende trening

Tankene var for offensive, innleggene fra kantene for dårlige, bevegelsen i feltet likeså, og berøringene - de du får så få av, men som er helt avgjørende for en angrepspiller - satt ikke som de skulle. Her har du noe av det Tore André Flo satte fingeren på i London i går ettermiddag. Og mye av det kan relateres til manglende kamptrening.

- Ja. det kan nok det. Men dermed ikke sagt at jeg sitter med svarene, sier Chelsea-proffen.

- Enkelte kritikere påstår at dere er lei av Drillo-stilen, at spillerne har tatt over den taktiske makta og rett og slett bestemt at nå skal fotballen spilles i beina på folk langs bakken?

- Nei, det tror jeg ikke, sier Tore André Flo. - Jeg har i hvert fall ikke vært med i noen diskusjoner der spillerne har snakket om stilen. Og ikke tenker jeg sånn heller.

Lojal mot treneren


- Jeg har ikke vært uenig i det Nils Johan (Semb) har lagt opp til, og vil alltid prøve å gjøre det beste ut av det treneren sier og legger opp til.

Onsdag kveld var Norge nye, overmodige og unøyaktige. Dermed gikk det som det gikk. Og enige eller ikke - stilbruddet fra det vi så under Drillo var markant.

GULLTID:</B> Moro med cupvinnercup-pokal, men også i e-cupfinalen scoret innbytter Gianfranco Zola. Tore André sliter for å få fast plass på London-laget.