TIL SYKEHUS: Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble fraktet til sykehus i ambulanse etter det stygge fallet hvor hun pådro seg hjernerystelse under tremila i Holmenkollen i går. Foto: John Rasmussen / NTB Scanpix
TIL SYKEHUS: Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble fraktet til sykehus i ambulanse etter det stygge fallet hvor hun pådro seg hjernerystelse under tremila i Holmenkollen i går. Foto: John Rasmussen / NTB ScanpixVis mer

Vil vurdere sikkerheten i Holmenkollen etter Jacobsens ulykke

Før neste helgs verdenscup i skiskyting.

(Dagbladet): Arrangøren av verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen vil se på om det trengs sikkerhetsmessige forbedringer etter gårsdagens ulykke.

I morgen tidlig skal rennledelsen i møte med Oslo kommune, for å se på hva som trengs å bli forbedret før skiskytterne går sitt første renn i nasjonalarenaen neste torsdag.

- Vi må gjøre våre vurderingen og se hva vi skal gjøre. Se på om vi må sikre på en annen måte der dette uhellet skjedde. Vi må også vurdere snøforholdene, sier rennleder Hans-Peter Olsen til Dagbladet.

-  De hadde utrolig harde og gode løyper i går pga salt, og da går det mye raskere. Og det kan ha vært en årsak, sier Olsen om Uhrenholdt Jacobsens ulykke.

- Helt vilt 27-åringen kjørte ut av løypa, gikk under løypegjerdet og suste i inn i en stolpe under gårsdagens tremil.

Heldigvis slapp langrennsløperen unna med hjernerystelse og en forslått skulder.

Svingen hvor Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble diskutert, både av løypemannskaper og løpere. Det ble gjort forbedringer på løypa mellom lørdag og søndag, noe den amerikanske løperen Kikkan Randall bekrefter.

- Det var tryggere søndag enn på lørdag, men det var fortsatt helt vilt. Vi greide svingen så vidt hver gang, sa amerikanske Kikkan Randall til Dagbladet etter gårsdagens tremil.

- Vi får ta lærdom av de som skjedde, og se om vi kan sikre på en bedre måte, sier rennlederen for neste helgs skiskytterfest i Holmenkollen.

Låne sikkerhetsnett Hans-Peter Olsen sier at han aldri har opplevd noen ulykker på stedet hvor Astrid Uhrenholdt Jacobsen forsvant ut, men at de vil se på ulike måter å forbedre sikkerheten på.

- Det kan være doble sikkerhetsnett, eller få låne sikkerhetsnett fra alpinbakker. Vi har aldri hatt sikkerhetsnett i langrenn, bare nett for å skille publikum og løpere, sier rennlederen i Norges Skiskytterforbund.

- Det er ikke krav om sikkerhetsnett fra FIS, men vi sikrer alltid farlige områder med skumgummi rundt stolper - slik som rundt den som Astrid traff i går, forteller Olsen.