Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vildalen: - Nå skal vi ta bilde av tekst-TV

ØIF Arendal gikk rett til topps.

FORNØYD VETERAN: Preben Vildalen og ØIF Arendal imponerte i eliteseriedebuten lørdag. Nå skal veteranen hjem å ta bilde av tabellen som viser at nykommeren er foreløpig serieleder. Her er Vildalen i aksjon for Norge i en landskamp mot Ungarn.Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
FORNØYD VETERAN: Preben Vildalen og ØIF Arendal imponerte i eliteseriedebuten lørdag. Nå skal veteranen hjem å ta bilde av tabellen som viser at nykommeren er foreløpig serieleder. Her er Vildalen i aksjon for Norge i en landskamp mot Ungarn.Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

|||En historisk dag, slo Preben Vildalen fast etter at ØIF Arendal hadde eliteseriedebutert med seier. - Nå skal vi ta bilde av tekst-TV, for vi topper tabellen, sa han.

At Arendals-klubben i det hele tatt spilte i eliteserien var et lite stykke håndballhistorie. Det ble kronet med en sliteseier som senket Sandefjord 27-24 i Nedeneshallen.

- Dette var kjempegøy. Det er en historisk dag, bare at vi spiller i eliteserien. Men at vi topper tabellen også... Det er morsomt å være med på for en gammel traver som meg, sa 37-årige Vildalen til NTB.

- Vi skal hjem og ta bilde av tabellen på tekst-TV, men jeg tror ikke vi beholder førsteplassen veldig lenge. Men morsomt er det, sa Vildalen.

Arendals-klubben rykket opp før årets sesong og har ambisjoner om å markere seg i toppdivisjonen. Derfor er spillere som Vildalen hentet inn.

Lørdag seriedebuterte klubben med 27-24-seier over Sandefjord. Etter en jevnspilt første omgang rykket vertene ifra like før hvile. To mål av Knut Martin Johnsen sørget for 16-15-ledelse til pause.

- God stemning
Etter sidebytte tok hjemmelaget kontroll over kampen. Johnsen fortsatte å putte mål og ble til slutt toppscorer for vertene med syv mål. Vildalen endte med fire fulltreffere.

- Det var en jevn kamp, men vi dro litt ifra på tampen. Det var god stemning og full hall og i det hele tatt veldig gøy, sa Vildalen.

Ambisjonene for klubben er å sikre en plass i sluttspillet. Vildalen, som har 201 landskamper for Norge, tror laget kan markere seg godt i årene som kommer.

- Vi har mange unge spillere som bare vil bli bedre og bedre. Men jeg blir jo bare dårligere og dårligere, sa veteranen med latter i stemmen til NTB lørdag.

Havang viste seg fram
Rein Havang viste seg fram med godt spill for gjestene. Sønnen til den tidligere toppspilleren Øystein Havang, ble kampens toppscorer med ni mål. Det holdt imidlertid ikke til å sikre seieren.

Fyllingen slo Stord 25-22 lørdag, mens Follo vant 27-26 borte mot Haslum.

Seriefavorittene Elverum og Runar tjuvstartet fredag. Da vant Elverum 24-23.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling