Vilhjalmsson matchvinner da Viking røk på sitt tredje strake tap

Mot Start.

• Viking - Start 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Det var Viking som åpnet friskest på Viking stadion, men Start sto opp og sørget for at vestlendingene røk på sitt tredje strake tap.

- Dette betyr veldig mye. Det har vært mye nesten, og vi har ikke fremstått slik vi ønsket. Vi trenger poengene, så uansett hvordan dette ser ut, sitter vi igjen med tre poeng, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til C More.

Ikke en altfor spennende start på kampen. Start var knapt nok over egen banehalvdel de første tjue minuttene, og Viking styrte spillet. Likevel uten å komme til de altfor store sjansene.

MATCHVINNER: Matthias Vilhjalmsson ble matchvinner da han scoret kampens eneste mål i oppgjøret mellom Start og Viking.
 
Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
MATCHVINNER: Matthias Vilhjalmsson ble matchvinner da han scoret kampens eneste mål i oppgjøret mellom Start og Viking. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Nærmest var Yann-Erik de Lanlay med et skudd fra 16 meter.

Andre omgang fortsatte som den første, og Asante var nær å sende Start i ledelsen etter 65 minutter. Han ble spilt gjennom, men slurvet i avslutningen og skøt utenfor.

Og Asante var også involvert da Start tok ledelsen få minutter senere.

Han ble spilt gjennom på kanten, og la en perfekt ball inn foran mål. Da var Vilhjalmsson på plass og dunket ballen i nettet. Det var islendingens fjerde scoring i årets tippeliga.

- Vi har hatt for vane å komme tilbake, men i dag klarer vi ikke det. Start gjør det bra, men det er klart at vi var lite kreative. Vi klarer det ikke, sier trener Kjell Jonevret til C More.

Viking presset fryktelig de siste minuttene, men fikk ikke nettkjenning.

Sandnes hadde en kjempemulighet til å doble ledelsen for Start fire minutter på overtid, men keeper Østbø var best i duellen og klarerte.