Vilhjalmsson med kandidat til årets mål da Start vant sjansebonanza

Start - Aalesund 3-1.

• Start - Aalesund 3-1 (2-1)

(Dagbladet): Aalesund har mistet midtbaneesset Michael Barrantes til Kina. Det satte ingen stopper for forsøket mot Start i Kristiansand i formiddag.

Kampen ble en sjansefest fra start til slutt, og Aalesund var gode offensivt. Men lite gjorde det når de ikke klarte å sette sjansene og Start var dødelig effektive.

DRØMMESCORING: Matthias Vilhjalmsson satte inn en perle av et brassespark da Start slo Aalesund på Sør Arena lørdag.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
DRØMMESCORING: Matthias Vilhjalmsson satte inn en perle av et brassespark da Start slo Aalesund på Sør Arena lørdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Matthias Vilhjalmsson noterte seg for det som utvilsomt er Tippeligaens vakreste scoring så langt etter bare ett minutt.

- Det var en ufattelig deilig og viktig seier. Vi spilte bra forrige runde og klarte å ta tre poeng i dag. Den selvtilliten som kommer nå er viktig for oss, sier Start-kaptein Gudmundur Kristjansson til C More.

Sesongens lekreste? Allerede fra start ble det en sjansefest på Sør Arena. Og etter bare ett minutt kom scoringen, også.

Espen Hoff la ballen inn foran mål, der Matthias Vilhjalmsson sto feilvendt. Men hva gjorde vel det når han like greit kunne kline til med et brassespark. Lekkert - og rett i krysset bak Sten Grytebust i Aalesund-målet.

- Det er den sykeste scoringa i Tippeligaen i år, det kan vi slå fast, sa en begeistret C More-ekspert Ole Martin Årst.

- Det er noe av det vakreste vi har sett i fotball-Norge i 2015, supplerte Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Bare minutter senere satt ballen i nettet for «Mos» og Aalesund - men scoringen ble annulert, da målscoreren var i offside.

Tre på tjue minutter Aalesund fortsatte å presse, og kom til gode sjanser. Men det siste lille manglet, og gjestene fra Sunnmøre ble straffet knallhardt. På en lynrask kontring kunne Espen Børufsen doble ledelsen etter at drøye tjue minutter var spilt.

Men bare sekunder senere satt den endelig for Aalesund. Aron Elis Thrandarson kunne dunke ballen i nettet etter en god opprulling av Aalesund-laget.

Aalesund fortsatte sjansesløsingen, og etterhvert var det nærmest ufortjent at de lå under.

- Vi var det beste laget offensivt, vi gjør masse bra. Vi burde score mer, vi blir ranet for sjansen til ett poeng på slutten her, sier Sten Grytebust til C More.

Men da det fire minutter før slutt ble dømt straffespark til Start, satt spikern i kista. Fra straffemerket var unge Kristoffer Ajer sikker, og la på til 3-1.

SCORET: Espen Børufsen.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SCORET: Espen Børufsen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer