Vilhjálmsson klar for Rosenborg

Klubbene bekrefter.

KLAR FOR RBK: Matthias Vilhjalmsson forlater Start.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
KLAR FOR RBK: Matthias Vilhjalmsson forlater Start. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rosenborg har kjøpt den islandske spissen Matthias Viljhálmsson fra Start. Det bekrefter trønderne på sin egen hjemmeside.

- Vi har skaffet oss en meget bra spiss. En veldig god boksspiller og avslutter som jobber hardt. I tillegg har han veldig lyst til å komme til Rosenborg, sier trener Kåre Ingebrigtsen til RBK.no.

Vilhjálmsson, som har scoret 41 mål på 96 kamper for Start siden han debuterte i Kristiansand i 2012, tror at muligheten for spill på det islandske landslaget styrkes med overgangen til Norges største klubb.

- Det har vært mye styr de siste ukene med snakk om overgang til russisk fotball, men da muligheten for å spille i Rosenborg kom, kunne jeg ikke la den gå fram meg, sier Vilhjálmsson til Starts hjemmeside, før han legger til at han har sterke følelser for klubben han nå forlater.

Kontrakt ut 2017 Ingen av klubbene oppgir summen Rosenborg må betale for Vilhjálmsson, men russiske Ufa har tidligere fått et bud på 3,5 millioner kroner akseptert av Start, og det er nærliggende å tro at RBK må betale en sum i samme sjiktet. Vilhjálmsson vil signere en kontrakt ut 2017-sesongen med Rosenborg om han består den medisinske testen.

Nyheten offentliggjøres bare en drøy time etter at Start gikk på et ydmykende 0-3-tap for Viking hjemme på Sør Arena, og nå går sørlendingene høsten i møte uten toppscoreren sin. Det smerter Start-direktør Even Øgrey Brandsdal.

- Det er med tungt hjerte vi selger en av våre beste spillere, men han har vært tydelig overfor oss at han ønsket seg denne utfordringen og vi har valgt å akseptere tilbudet fra RBK. Det blir ikke lett å erstatte Matthias. Han har vært utrolig profesjonell for oss, og en viktig mann i Start-miljøet - både på og utenfor banen, sier Brandsdal.

Fornøyd Ingebrigtsen Overgangen betyr samtidig at Rosenborg har lyktes i spissjakten som har pågått i sommer. Slovakiske Tomas Malec har allerede fått beskjed om at han ikke får forlenget låneoppholdet i Trondheim - dermed sto RBK igjen med Alexander Søderlund og unggutten Andreas Helmersen som troppens eneste spydspisser.

Det gjør at Ingebrigtsen nå er glad for å ha fått en mann han tror passer enda bedre inn i RBKs 4-3-3-system - enn Starts 4-4-2-formasjon.

- Jeg tror han kan være en bedre alenespiss i 4-3-3 enn i 4-4-2. Og jeg anser han som Tippeligaens beste hodespiller. Han er også en veldig fin type som kommer til å gå fint inn i spillergruppa vår, skryter Ingebrigtsen.

• Vilhjálmsson har scoret sju mål på 15 kamper i Tippeligaen så langt denne sesongen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer