Viljugrein i VM-rus

- VM-form, nei. VM-rus, ja. Vålerengas midtbanesliter Bjørn Viljugrein opplevde alle fotballspilleres drømmekveld, og banket inn tre mål på 25 minutter da Vålerenga feide Sogndal av banen med 4-0 med da eliteserien startet på nytt i dag.

- Førsteomgangen gikk i en rus. Jeg lyktes med alt. Det var nesten ubeskrivelig. Det er slikt du drømmer om når du trener hver eneste dag året rundt, strålte Bjørn Viljugrein etter å ha ført VIF til en solid seier mot et skremmende svakt Sogndal-lag.

Riktignok er det mer enn en lang Flo-pasning fra futuristiske Stade de France til falleferdige Bislett stadion. Men Viljugreins spill og scoringer de første 45 minuttene var det VM-sus over.

Tre fulltreffere

- På det første ble jeg spilt gjennom fra Espen Musæus og kom alene med keeper.

- Det andre var frisparket som føk inn i bortre kryss. Espen Haug sa at jeg burde klinke til, og jeg følte jeg hadde dagen og tok sjansen.

- Det tredje kom på helvolley etter innlegg fra Hai Ngoc Tran. Det var en deilig treff, men ikke like vanskelig som den på Åråsen mot Lillestrøm.

Bjørn Viljugrein la corneren da Kjell Roar Kaasa headet inn 1-0 før minuttet var godt, og han serverte farlige dødballer, herlig innsats og gode løp hele førsteomgangen. Da får det unnskyldes at Viljugrein og Vålerenga tok foten av gasspedalen og satte på cruisekontrollen etter hvilen.

Hai Ngoc Tran debuterte for VIF etter overgangen fra Kongsvinger og overraskende nok var det midtbanespilleren Bjørn Arne Levernes som måtte vike plassen. Tom Henning Hovi ble skjøvet inn på defensiv midtbane, Vålerenga la om til 4-4-2 og vips så holdt laget nullen for første gang i år. VM-inspirasjon, trener Lars Tjærnås?

Helsvart hos Sogndal

- Nei, mer en erkjennelse at vi var for veike i midtbaneleddet i vårsesongen. I dag fungerte det mye bedre, og null baklengs, bra angrepsspill og tre poeng her er godt å ta med seg videre, mener VIF-trener Tjærnås.

Og selvtilliten trengs. Søndag kommer et revansjesugent Rosenborg på besøk, da får VIF en helt annen målestokk en et Sogndal-lag som så ut til å ha gått rett fra VM-ferie til fellesferie.

Bjørn Viljugrein var banens i særklasse beste spiller. Hai Ngoc Tran gjorde en solid debut, men hadde så lite å gjøre bakover at han ble mer kantspiller enn back. Positivt for VIF var også at en rusten John Carew kom på banen for første gang siden 1. serierunde. Hos Sogndal var det helsvart, bare keeper Terje Skjeldestad kunne gå av Bislett uten å skamme seg.

(NTB)