Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kvalifisering til Europa League

Vill av sinne etter storskjerm-tabbe

Ståle Solbakken: - Mangel på format.

INNLEVELSE: Ståle Solbakken og F.C. København gikk videre i Europa League etter å ha slått CSKA Sofia 2-1. Foto: NTB scanpix
INNLEVELSE: Ståle Solbakken og F.C. København gikk videre i Europa League etter å ha slått CSKA Sofia 2-1. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • F.C. København – CSKA Sofia 2-1

Ståle Solbakken (50) og F.C. København tok seg til playoff i Europa League-kvalifiseringen etter 2-1 over CSKA Sofia i går kveld. Sammenlagt ble det 4-2.

Kampen i Telia Parken i København kulminerte i et kokende sinne hos nordmannen. Dette rapporterer danske aviser. Årsaken var bildene som ble vist på storskjerm etter 1-0-scoringen til Dame N'Doye i det 23. minutt.

Dommeren godkjente scoringen, men bildene viste at N'Doye skulle vært avblåst for offside. Dette fikk også bulgarerne med seg. De omringet den tyrkiske dommeren Halil Umut Meler og forsøkte å få ham til å annullere scoringen.

MÅLJUBEL: Dame N'Doye ble kampens spiller med to mål. Her feirer andre det andre målet. Foto: NTB scanpix
MÅLJUBEL: Dame N'Doye ble kampens spiller med to mål. Her feirer andre det andre målet. Foto: NTB scanpix Vis mer

I samme øyeblikk rant det over for Solbakken. Ekstra Bladet skriver at treneren vendte seg mot tribunen og pekte mot begge tinningene. Han mener det var en tabbe å vise målet på storskjerm foran 10.078 tilskuere.

- Det var veldig dumt av våre folk i tårnet å vise bildene. I alle fall før kampen ble satt i gang igjen. Det var et selvmål. Fotballforståelsen må opp hos dem som sitter der. Det var mangel på format, tordnet Solbakken etter kampen.

Han mener storskjermbildene sørget for dårlig stemning på banen. De burde ikke vært vist slik de ble gjort, mener han. I UEFA-regi er dette valgfritt.

- Det ble en dårlig tone i resten av første omgang. Det kom to-tre ukontrollerte taklinger fra dem like etterpå. Siste del av omgangen var mer preget av slagsmål enn fotball, sier Solbakken.

- Dette var ikke godt for noen – og helt unødvendig. Dommeren har dømt mål og det kommer til å stå uansett. Men det ble også en dårlig situasjon for ham.

F.C. Københavns team-manager, Per Wind, tok straks affære. Han løp opp på tribunen til dem det gjaldt med klare instrukser: Ikke vis kontroversielle bilder på storskjermene.

Evandro utliknet til 1-1 i det 58. minutt, før Dame N'Doye avgjorde til 2-1 etter 64 minutter.

F.C. København møter italienske Atalanta i playoffen. Borte først til torsdag, så hjemme.

- Vi må prestere vårt aller beste og håpe på litt flaks også. Bortekampen blir vanskelig. Målet må være at kampen fortsatt lever når vi kommer til Parken, sier Solbakken.

F.C. København har startet den danske serien på en god måte. Laget har 12 poeng etter fem runder og leder på målforskjell foran AaB.

BALLTALENT: Markus Solbakken (13), sønn av tidligere landslagsspiller Ståle, viser her fram «street fotball»-ferdighetene. Video: Carl Gunnar Engeland Andersen Vis mer Vis mer