Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vill feiring

VAL DI SOLE (Dagbladet): Daniel Franck (24) kastet nervene pokker i vold og vant VM-gull i halfpipe seint i går kveld. Øverst på pallen startet han den ville feiringa med å sprette ei champis-flaske på størrelse med gutten sjøl.

Etter Terje Håkonsens tre VM-gull på rad (1993, 1995 og 1997) tok Daniel Franck vare på de norske halfpipe-tradisjonene i går.

- Vi er krigere, sier Daniel.
De første minuttene etter at han avgjorde den nervepirrende finalen med sprang på høyde med grantrærne rundt snørenna, ravet han rundt i seiersrus. Men da gullmedaljen hang rundt halsen, «Ja vi elsker» var spilt og magnumflaska ble servert, gikk Daniel fra å være kriger til regelrett villmann.

- Nå blir det fest utover natta, sier han.

På håret

Den festen kunne raskt blitt uten gull. Daniel hadde press på seg da han sto igjen på toppen som sistemann før tredjeomgang.

To av tre omganger talte i halfpipefinalen. I første omgang kjørte Daniel som forventet og ledet klart. Men i andre omgang var skyskrapersvevene borte, og Daniel falt tilbake til tredjeplass.

- Jeg kjente presset, men så rundt meg og tenkte: Faen, jeg kan ikke rote bort dette.
Det var bare en ting å gjøre: Satse alt og håpe på det beste.

- Jeg så meg sjøl på tredje- eller fjerdeplass. Det hadde vært for kjipt.

Det endte godt.

- Dette er den beste følelsen jeg har hatt noen gang, sier verdensmesteren.

Hjem til dama

Uansett hvor lenge gullfesten varte i natt - i dag tidlig satte Daniel seg i bilen og kjørte de fire timene til München for å fly hjem til Oslo. Derfra dro han direkte til Stavanger for å møte kjæresten.

- Kjærligheten venter, sier han.

Og Daniel har behov for å bli stelt med nå.

- Jeg er sliten. Har kjørt mye i det siste. Det har vært et sant hardkjør.

Uttellingen har ikke vært så verst heller. Til våren kan Daniel starte reforhandlingene med hovedsponsor Salomon med EM-gull, VM-gull og - hvem vet - kanskje førsteplass i US Open seinere i vinter også.

- Jeg har ikke noe press på meg. Jeg kjører for meg sjøl, sier han.

Skiferie i Canada

Derfor velger han heller ikke å suge på labben de neste ukene. I stedet takker han ja til brillesponsorens invitasjon til laaang ferie i Canada.

- Jeg reiser mandag. Vi skal ha noen forhandlingsmøter, men ellers blir det bare å slappe av og svømme. Kanskje stå litt på ski.

- Når kjører du på brett igjen?

- Jeg kjører i Japan 16. februar.

Til da handler livet bare om fest og moro.

<B>GULLREGN:</B> Edle dråper gikk rett i tøyet da gutta på halfpipe-pallen slo seg løs etter nasjonalsangen. Daniel Franck (i midten) her med sølvvinner Stefan Grüber (t.v) og bronsevinner Brett Carpentier.
HIMMELHØYT:</B> Med skyskrapersvev var Daniel Franck suveren i VM-halfpipen i kveld. - Dette er den beste følelsen jeg har hatt noengang, sier verdensmesteren.
GULL-GUTT:</B> Daniel Franck tok sin første gullmedalje i VM seint i går kveld. Han tok vare på tradisjonene etter Terje Håkonsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling