Vill fest i natt

AMSTERDAM (Dagbladet): Norge- Danmark 24- 16. «We are the champions,» ljomet i veggene i bankettsalen. De norske gulljentene gikk amok på dansegolvet. Det var bare ett lag på banen i EM-finalen og på banketten. Amsterdam var norsk resten av gullnatta.


FULL GUFFE: Ingen av håndballjentene sparte seg i natt. Seniorspiller Trine Haltvik (liggende) underholdt resten av laget.

- Det er nå vi skal fordøye og feire gullet vårt, jublet Mia Hundvin før hun hoppet opp på scenen. De andre jentene var allerede godt i gang da festløven Hundvin kastet seg løs i rytmene.

- Er det feste du kan best?

- Jeg tror det, sier hun.

I går var det ingen hemninger igjen.
Klokka nærmet seg faktisk midnatt når finalefesten endelig kom ordentlig i gang.

Speakeren ropte de norske vinnerne opp på scenen, men skrubbsultne jenter prioriterte spagetti og kjøttsaus foran 70-talsdisco. Helt til DJ-en hentet fram Queens-låta alle tenner på i gullrus. Da styrtet de fra tallerknene.

Og showet jentene tok fram fra kjoleftret handlet minst av alt om sjøldisiplin.

Hoppet i taket

Elisabeth Hilmo hadde - fornuftig nok - slått av en prat med kjæresten før festen ble for vill. Hun er sammen med landslagshopperen Christian Mayer som i går var i aksjon i Harachow.

- Han gratulerte meg med gullet og var misunnelig. Han mente han måtte vinne hoppuka for å måle seg med det vi nå har klart, ler den norske strekspilleren.

Det spørs om han ikke må spe på med et VM-gull i februar i tillegg.

Korsbåndskadde Susann Goksør Bjerkrheim svinset rundt (litt våt og rørt i øynene) med kompaktkameraet sitt, og var tydelig stolt av lagvenninnene sine.

Og sannelig tok hun ikke på seg kapteinsbindet noen sekunder da hun oppdaget at reservespiller Siv Heim Sæbøe nølte litt med å slutte seg til danseløvene.

- Jo, du skal opp, formante Susann - tok Siv i arma og dro henne bort til resten.

I går var alle like gode - selv de som satt på tribunen mesteparten av tida. Bestemte Susann.

Dansk glede

I et hjørne (mørkt) sto danskene (rolig) og så de norske jentenes oppvisning.

Danskenes landslagskaptein Tonje Kjærgaard er vant til å feire gull, men måtte denne gang nøye seg med sølv.

- Jeg er faktisk ganske glad for norsk gull, for jeg er jo halvnorsk selv. Min mor kommer fra Norge, sier Tonje.
Og da de obligatoriske to bankett-timene var over, sluttet danske og norske jentene seg sammen i tidenes håndballparty i Amsterdam.

PS: Bare Heidi Tjugum tok det med ro rundt matbordet. Men hun hadde da også vist nok tidligere på kvelden.