Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vill interesse - Ødegaard får eget Spania-opplegg

Pågangen etter Martin Ødegaard før Norge – Spania-kampen lørdag neste uke er på rekordnivå. NFF tar grep for å ikke tømme ham for krefter.

POPULÆR: Storspillet i La Liga har gjort Martin Ødegaard uhorvelig populær. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
POPULÆR: Storspillet i La Liga har gjort Martin Ødegaard uhorvelig populær. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Ødegaard har storspilt for Real Sociedad og har best sammenlagtkarakter av alle i Spanias største avis Marca.

- Ja, det er en ekstraordinær interesse for Martin nå fordi Spania er motstander og han hyppig stjeler overskriftene i La Liga. Vi får mange intervjuforespørsler fra spanske medier, men også andre internasjonale journalister og ulike underholdningsprogrammer, sier landslagets presseansvarlige Svein Graff til NTB og fortsetter:

- Det er først og fremst hyggelig med stor interesse for våre landslagsspillere, og vi er opptatt av tilgjengelighet, men på våre premisser.

Tar grep

Norges superstjerne kommer ikke til å bli skjermet i inngangen til kampen.

- Martin takler oppstyret bedre enn noen annen, men samtidig er vår jobb å maksimere de sportslige forberedelsene og tilrettelegge forholdene best mulig både for spillere og mediene. Derfor gjør vi noen justeringer på kommende samling, mest av praktiske hensyn.

Den offisielle pressekonferansen fredag blir muligheten for spanske medier.

- Martin kan ganske enkelt ikke gjøre ti-tolv separatintervjuer med norske medier og i tillegg stille opp i en-til-en-intervjuer med spanske journalister. Derfor er planen at Martin stiller opp på pressetreff med norske journalister og så blir tilgjengelig på pressekonferanse for spanske journalister sammen med landslagssjefen dagen før kamp (fredag), sier Graff.

Mistet poeng

Norge er kommet på etterskudd i EM-kvalifiseringen etter uavgjort hjemme både mot Sverige og Romania.

Etter kampen mot spanjolene reiser Norge til Bucuresti og et møte mot Romania for nesten tomme tribuner.

- Da Martin debuterte på landslaget som 15-åring var situasjonen også ekstraordinær, men jeg mener vi hadde en fornuftig tilnærming til utfordringen den gang som nå. Vi ønsker mest mulig «business as usual», men gjør noen endringer.

- Journalister er verdensmestere i snakke spillere opp og ned. Verden er sjelden så svart hvitt, men det er opp til oss å takle medietrykk. Først og fremst er vi kjempefornøyd med stor interesse – det er avgjørende i vårt mål om å bygge merkevaren folkets landslag. Derfor er vi også ett av de mest tilgjengelige landslagene for mediene i Europa, sier Graff.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling