Vill jubel

- Heeerlig!! Deilig!! Nå blir det penger til julebord. Dette har jeg ventet på lenge, ropte Kenneth Sivertsen etter 5. plassen i Bormio.

Narvik-gutten var et eneste stort smil i målområdet etter å ha gjennomført sitt livs beste storslalåmrenn i verdenscupen. Inntil torsdag hadde 14. plassen fra åpningsrennet i Sölden vært rekord. I siste renn før jul klinte han til med 5. plass.

- Gjett om dette passer bra. Det har blitt litt lite penger i det siste, sa Sivertsen og gliste.

Han sto lenge i målområdet etter fantomomgangen. Den ene konkurrenten etter den andre mislyktes i å slå ham.

- Jeg kan fort venne meg til å stå slik. Det er behagelig å være i fokus når du ikke er vant til det, men helst vil jeg kjøre ned sist og vinne. Det er derfor jeg driver med dette, sa overraskelsesmannen.

- I det siste har jeg ikke fått særlig godt betalt for å ha kjørt bra på ski. Endelig klaffet det i et renn også. På trening har jeg nemlig vært helt i ryggen på de beste våre, fortsatte Sivertsen som hadde en av finaleomgangens beste tider.

Han slo lagkameratene, og stilte for en gangs skyld kanonene Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt i skyggen.

- Jeg synes faktisk synd på dem. De hadde gode muligheter til å vinne begge to, men nå var det endelig min tur. Pengene til julebordet er sikret. Herlig å avslutte slik før jul, nå kan jeg slappe av med god samvittighet hjemme hos mine foreldre i romjulen.

(NTB)