Vill Stabæk-jubel etter drømmestart på sesongen

Herjet med Sogndal.

Stabæk - Sogndal 3-0 (1-0)

(Dagbladet): Etter ett år i 1. divisjon var Stabæk tilbake i det øverste selskapet. Og årets Tippeligasesong startet med et fyrverkeri. Dessverre var det ikke på banen, men Stabæk-fansen som fyrte opp blusser.

Hele Nadderud ble røyklagt i den blå røyken, før dommeren blåste i gang kampen. Den luktet det derimot ikke svidd av.

Begge lagene ville tidlig fram på banen, men ingen av lagene mestret det.

Før en ny Stabæk-spiller viste seg frem etter 13 minutter. Craig Henderson fikk ballen perfekt lagt til rette og klistret ballen i nettmaskene ved den bortre stolpen. 1-0 til Stabæk.

Det var den eneste målsjansen som ble skapt i løpet av de første 45 minuttene.

Stabæk var klart best i den andre omgangen, og vant veldig fortjent 3-0.

- Vi scorer tre ganger på et gjerrig Sogndal-lag. Det er sterkt. En veldig bra serieåpning av oss, men vi må ikke ta av, sier Stabæk-kaptein Jon Inge Høiland til C More etter kampen.

Dobbelsjanse Den andre omgangen var vesentlig morsommere å følge med for den nøytrale tilskueren. Stabæk skapte flere gode sjanser i starten av omgangen.

Anders Trondsen var nærmest, men en god Mathias Dyngeland reddet forsøket.

De hvitkledde gjestene, ville også være med på leken. Men det ville seg ikke helt for Sogndal.

Ulrik Flo utnyttet en retur fra Mande Sayouba i Stabæk-buret, men linjemannen vinket for offside, og målet ble annulert.

Mannen med masken Dette var rett og slett Stabæks kveld. Og da midstopper Nicolai Næss fikk stå alene i feltet etter en corner, satt scoring nummer to. Næss, med maske for anledning satte ballen sikkert i nettet, og doblet vertenes ledelse.

Og kvelden skulle bli bedre for de med et hjerte som banker for Stabæk. Nyinnleide Tomasz Sokolowski slo en perfekt pasning til innbytterkollega Fredrik Brustad. Han løp fra Sogndal-forsvaret og punkterte kampen.

Dermed fikk de nyopprykkede en perfekt start på årets sesong under Bob Bradley.