<strong>FULL FEST:</strong>   Mens TV-kameraene surrer og går synger de argentinske supporterne av full hals utenfor Maracana stadion. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
FULL FEST: Mens TV-kameraene surrer og går synger de argentinske supporterne av full hals utenfor Maracana stadion. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

Vill stemning utenfor Maracana: - Maradona er bedre enn Pelé

Finalefesten i gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Det koker utenfor Maracana stadion i Rio de Janeiro, før VM-finalen mellom Argentina og Tyskland klokka 21.

- Maradona er bedre enn Pelé, synger flere tusen argentinske supportere, som er på plass i sola. Stemningen er allerede elektrisk. Og villere kommer det til å bli.

Skjemmet seg ut Dette skulle være Brasils store festdag. I stedet skjemmet nasjonen seg ut i VM på hjemmebane. Nå tilhører Maracana stadion Argentina og Tyskland.

- Dette blir Messis store dag, sier supporter Marcos Pistone til Dagbladet. Sammen med kameratene Martin Defferrari og Lucas Signorelli har han tatt turen opp fra Buenos Aires.

- Kampen blir vanskelig. Men dette blir Messis store dag, gjentar han.

- Og om Argentina taper?

<strong>KAMERATER PÅ TUR:</strong>  Marcos Pistone (t.v.), Lucas Signorelli og Martin Defferrari. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
KAMERATER PÅ TUR: Marcos Pistone (t.v.), Lucas Signorelli og Martin Defferrari. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

- Det har jeg ikke engang tenkt på. Det skjer ikke.

Jernring Rio de Janiero har de siste dagene vært rammet av regnvær. Men på finaledagen skinner sola. Brasiliansk politi har lagt en jernring rundt Maracana. Det snakkes om 27.000 politifolk og militære.

Her skal ingen få stikke kjepper i hjulene for den store finalen.

Det er grunn til å tro at Argentina kommer til å knuse Tyskland på tribunen. En TV-reporter Dagbladet snakket med utenfor Maracana snakket om at 130.000 argentinere er på plass i Rio.

Sammen med Brasil har Argentina hatt de beste supporterne i VM.

- Vi har energi, påpeker Marcos Pistone.

Ikke billett Selv om de ikke har billett, ønsker mange argentinere å være i sfæren og suset av VM-finalen. Sist Argentina vant VM-gull var i 1986, med Diego Maradona i sentrum.

<strong>NORSK TV:</strong>  NRK - som sender VM-finalen - er på plass utenfor Maracana og intervjuer tyske supportere. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
NORSK TV: NRK - som sender VM-finalen - er på plass utenfor Maracana og intervjuer tyske supportere. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

Denne gang skal Messi stråle for nasjonen.

Men Tyskland er favoritt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer