Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vill, villere, Vibeke!!!

SUN VALLEY (Dagbladet): Vibeke Skofterud (21) er reddere for å kjede seg enn for å skade seg. Hun dro på noe voldsomt da ungjentene på langrennslaget fikk seg to timer på snowboard. Til slutt ble Vibeke bedt om å roe seg ned. Av bakkevaktene i Sun Valleys alpinløyper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trener Svein Tore Samdal tok initiativet og ble med langrennsjentene i slalåmbakken sammen med Dagbladet. Heldigvis var Samdal langt unna da brettfrelste Vibeke og Tina Bay kastet alle hemninger. Selvfølgelig endte det med knall og fall og rundkast på nakken. Uten at årets norske komet i langrennssporet bryr seg nevneverdig.

- Det er ikke farligere enn hva du gjør det til sjøl. Når jeg først skal kjøre litt, så må jeg jo prøve å dra på. Herlig å avveksle med dette, sier Vibeke - like hel.

Styggdyre 45 dollar i heiskort og 40 dollar i utstyrsleie - hver - betalte Vibeke, Tina og Marit Bjørgen (på slalåmski) gladelig for noen timers kjærkommen avveksling i OL-forberedelsene. Eldstejentene på laget, Hilde Gjermundshaug Pedersen, Anita Moen og Bente Skari, satt heller på hytta.

Full kontroll

- Det er viktig å gjøre noe annet enn å trene og sitte på hytta. Her får vi snakke om noe annet, gjøre noe annet og har ikke tankene i langrennsløypa i det hele tatt. Det er bare sunt, sier Vibeke.

Hun viste til fulle at ryktene om den enorme kroppsbeherskelsen er sanne. Vibeke blåste rett gjennom småskogen, gjorde triks, hoppet og herjet. Helt til løypepatruljene høflig ba henne og Tina om å sette ned tempoet.

- Det er mye mer mellom himmel og jord enn bare langrenn. Viktig å holde med på andre ting, og ikke bli helt paralysert av langrenn, sier Vibeke.

- Hva var mest moro i dag - langrennssøkta eller snowboardøkta?

- Det er kjempemoro når det fungerer på langrenn, men det er like moro å stå på snowboard. Var helt topp her oppe.

Treige jenter

- Vibeke har en utrolig kroppskontroll, og trenger dette mer enn alle på laget, sier Svein Tore Samdal.

Han mener at avvekslende aktiviteter er et must for å trives. Men samtidig har han registrert at langrennsjentene er litt treige.

- Jentene er ikke så flinke til å slippe seg løs og gjøre slike ting som dette spontant, nei. Det må organiseres om jentene skal gjøre noe sånt. Gutta er flinkere til å ta det på sparket, ja.

- Hvorfor?

- Nei, det er vel damepsykologi det. Det er litt forskjell på kjønna når det gjelder psykologi. Gutta er mer spontane, mens jentene er mer pliktoppfyllende, og redde for å gjøre noe som kan gå utover det som skal skje seinere i OL.

- Litt påfallende at alle ungjentene blir med, mens de eldre blir på hytta?

- De var litt slitne. Noen av dem skulle gå en økt til, men det er riktig at de unge som kommer opp nå - som Vibeke og Marit - er litt atypiske. De er kanskje litt mer guttelike i hodet sitt.

- Gir f...

Dette mener Samdal at ungjentene tjener på i langrennsløypa også.

- I skiløypa betyr dette at de gir f... når det går dårlig. Når det går bra, er de litt flinkere til å slå seg på brystet, sier han.

Vibeke forsøker så godt hun kan å få med de andre på noe annet enn langrenn.

- Jeg prøver å få i gang noe av og til, men det er kanskje slik at det ikke har vært så vanlig blant dem som har vært lenger i gamet.

Men de yngre blir alltid med.

- Ja, det er oss tre. De andre har fått brakkesjuka de, vet du. Fikk det nok for ti år siden, sier Vibeke Skofterud og smiler bredt.

Morsommere får hun det neppe under OL.

UNG...
...VILL...
...OG VAKKER: For Vibeke Skofterud handler livet om langt mer enn langrenn. Hun tilhører de nye og livsnytende toppidrettsutøverne. Derfor blir rundkast som dette husket som herlige opplevelser, og slett ikke som da hun nesten skadet seg like før OL.
Hele Norges coronakart