Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Villa-bud på Darren Bent akseptert

Sjokkovergang kan sende Carew ut.

DRO TIL BIRMINGHAM I DAG: Darren Bent skal ha levert inn en overgangssøknad til Sunderland. Nå har klubben akseptert et bud på 18 millioner pund fra Aston Villa. Foto:  (AP Photo/Scott Heppell)
DRO TIL BIRMINGHAM I DAG: Darren Bent skal ha levert inn en overgangssøknad til Sunderland. Nå har klubben akseptert et bud på 18 millioner pund fra Aston Villa. Foto: (AP Photo/Scott Heppell) Vis mer

(Dagbladet): Bare Didier Drogba og Wayne Rooney scoret flere ligamål enn Sunderland-spiss Darren Bent forrige sesong.

Nå er 26-åringen på vei til nedrykkstruede Aston Villa.

The Times
(krever innlogging) og Daily Mirror skriver at Sunderland har akseptert et bud på 18 millioner pund (168 millioner kroner), og at Bent dro til Birmingham i dag tidlig for å forhandle om sine personlige betingelser. Overgangssummen kan stige til 24 millioner pund basert på antall kamper og andre faktorer.

Nyheten slår ned som overgangsvinduets hittil største bombe, i hvert fall i England.

Bent har vært en stor hit i Sunderland siden han kom fra Tottenham sommeren 2009, noe 32 ligamål på 58 kamper forteller med all tydelighet. Klubben ligger også sterkt plassert på en foreløpig 6. plass i Premier League - mens Aston Villa ligger fjerde sist.

Etter gårdagens 1-1-kamp mot Newcastle leverte han likevel inn en søknad om å bli solgt til Sunderland-ledelsen, bekrefter klubben på sin hjemmeside.

Om Bent kommer til enighet med Villa svekkes ikke akkurat sjansene for at John Carew forsvinner i løpet av kort tid. Nordmannen startet gårsdagens derbykamp mot Birmingham, men gikk målløs av banen etter en ellers brukbar forestilling.

Det spekuleres i om Stephen Ireland vil gå motsatt vei av Bent som en del av overgangen. Samtidig har Sunderland få spissalternativer uten 26-åringen: Asamoah Gyan har riktignok gjort sakene sine bra denne sesongen, og det samme har Danny Welbeck, men sistnevnte er bare på lån og hentes trolig tilbake til Manchester United etter sesongen. Om John Carew nå blir overflødig i Villa er det heller ingen umulighet at han kobles til Sunderland.

Aston Villa vil slå sin egen overgangsrekord om de henter Bent. Det er sterkt signal fra klubbeier Randy Lerner om at hardt pressede Gerard Houllier fortsatt har tillit, til tross for at laget bare har sanket 15 av 51 mulige poeng under hans ledelse.

Dagbladet utvider saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media