- Villa-eierne er skuffet over Solskjær-bråket i Norge

Men Villa-ekspert mener nordmannen likevel er favoritt.

TIDA VIL VISE: Ole Gunnar Solskjær sier Aston Villa ikke likte at det ble så mye oppstyr rundt samtalene han hadde med klubben. Men han vet ikke hva det betyr for hans eventuelle sjanser. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
TIDA VIL VISE: Ole Gunnar Solskjær sier Aston Villa ikke likte at det ble så mye oppstyr rundt samtalene han hadde med klubben. Men han vet ikke hva det betyr for hans eventuelle sjanser. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): - Du vet hva som skjedde forrige gang jeg svarte på hypotetiske spørsmål, sa Ole Gunnar Solskjær med et smil da han etter gårsdagens Molde-seier ble spurt om han fortsatt håpet på et tilbud fra Aston Villa.

I dag skriver lokalavisa Birmingham Mail at det langt fra er gitt at det tilbudet kommer.

Ifølge Villa-reporter Mat Kendrick ga Solskjær et ekstremt godt inntrykk da han snakket med eier Randy Lerner og direktør Paul Faulkner forrige uke.

Likevel har de to Villa-bossene planer om å granske flere kandidater grundig denne uka, blant dem trolig Norwich-manager Paul Lambert og kanskje også Wigan-manager Roberto Martinez.

- Villa er fast bestemt på å bruke tid på å finne rett mann, og tiden kan gå ut denne uka eller lenger før det kommer noen offentliggjøring. Lerner fløy hjem til familien i USA før helga, men skal komme tilbake til Birmingham i løpet av de neste dagene, skriver Kendrick.

Skuffet over bråket
Ole Gunnar Solskjær er i høyeste grad fortsatt på blokka.

Men ifølge Birmingham Mail skal Lerner og Faulkner være skuffet over at Solskjær-samtalene har blitt et så offentlig bråk som det er blitt i Norge, etter at Kjell Inge Røkke og Aker trakk økonomisk støtte til Molde i frustrasjon over møtet.

- Røkkes raseri og offentlige kritikk av møtet forrige fredag tvang Solskjær til å motvillig avsløre mer enn både han og Villa er komfortable med på dette tidspunktet, skriver avisa, og peker på Solskjærs konkrete svar på Moldes spørsmål om hva han ville gjøre om han fikk tilbudet.

Solskjær svarte ledelsen at han blant annet ønsket å ta med seg med seg assistenttrenerne Mark Dempsey og Richard Hartis, samt Magnus Wolff Eikrem fra spillergruppa.

Mat Kendrick svarer imidlertid slik på direkte spørsmål om han tror bråket i Norge har skadet Solskjærs sjanser:

- Det har kommet mye støy fra Norge, men jeg tror ikke det skader hans sjanser om Villa mener han er rett mann. Jeg blir fortalt at han gjorde et meget godt intervju, og at han står høyt på Villas liste, men at de vil forsikre seg om at de gir andre kandidater en ordentlig vurdering også, sier han.

- På dette tidspunktet vil jeg fortsatt holde ham som favoritt, men Villa sier det er andre navn som vil bli snakket med denne uka, sier Aston Villa-reporteren.

Ønsket stille prosess
Ole Gunnar Solskjær selv har ikke snakket med Aston Villa etter turen til Birmingham, og mener tida vil vise om støyen i Norge har skadet sjansene hans for å få et tilbud fra klubben.

Senest etter den forsøksvis oppklarende pressekonferansen lørdag, ble det rapportert bredt i engelske medier at Solskjær hadde takket nei til Aston Villa, trolig på grunn av oversettelsesproblemer.

- Jeg vet at Villa syntes det var litt kjedelig, for de ønsket at prosessen skulle gå stille for seg, sier Solskjær

- Det sto vel noe om at jeg hadde «turned them down» og alt mulig rart borti der. Jeg vet ikke hvordan de vurderer og hva de kommer til å gjøre. Det er helt sikkert flere de skal snakke med. Jeg går ikke og sjekker telefonen, om de ringer meg. De tar tida de trenger, sier nordmannen.

I går ble det også kjent at avisa Birmingham Mail har gjennomført en spørreundersøkelse som viser at 95,3 prosent vil ha Solskjær som Villa-sjef.

- Det er vel bare fordi mitt navn er kommet ut da, he-he. Det kan godt hende at to, tre navn vil høres mer spennende ut enn mitt, kanskje stemningen snur. Det er ikke noe jeg tenker på. Så lenge jeg har kontrakt og jobb i Molde, gjør jeg det. Helt til noe annet skjer, sier Molde-treneren.

STOR SAK: Ole Gunnar Solskjærs kandidatur er forsidestoff i Birmingham Mails sportsseksjon også i dag. Faksimile: Birmingham Mail
STOR SAK: Ole Gunnar Solskjærs kandidatur er forsidestoff i Birmingham Mails sportsseksjon også i dag. Faksimile: Birmingham Mail Vis mer