Villa fløy høyt. Så raknet det for Benteke og alt kollapset

Snudde kampen.

NATTA: Det så lenge ut til å gå mot en etterlengtet hjemmeseier på Villa Park da Tottenham kom på besøk. Vertene tok ledelsen tidlig i første omgang, men Christian Bentekes utvisning i det 65. minutt snudde kampen på hodet. Foto: REUTERS/Darren Staples
NATTA: Det så lenge ut til å gå mot en etterlengtet hjemmeseier på Villa Park da Tottenham kom på besøk. Vertene tok ledelsen tidlig i første omgang, men Christian Bentekes utvisning i det 65. minutt snudde kampen på hodet. Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

Aston Villa kunne endelig juble for scoring etter 547 målløse minutter. Men Tottenham kom sterkt tilbake, og etter to sene scoringer kunne London-laget juble for 2-1-seier.

Det så lenge ut til å gå mot en etterlengtet hjemmeseier på Villa Park da Tottenham kom på besøk. Vertene tok ledelsen tidlig i første omgang, men Christian Bentekes utvisning i det 65. minutt snudde kampen på hodet.

Det gikk ifølge Opta 547 minutter fra Gabriel Agbonlahors matchvinnerscoring mot Liverpool 13. september til en Villa-spiller igjen fant veien til nettmaskene i Premier League. Som to ganger tidligere denne sesongen var det østerrikske Andreas Weimann som noterte seg i målprotokollen.

Scoringen kom i det 16. minutt da Charles N'Zogbia kom seg rundt på høyresiden og slo flatt inn foran mål. Der kom Weimann skliende og sendte ballen i mål helt nede ved stolperoten. Da hadde hjemmelaget allerede skapt et par store muligheter ved Benteke.

Stillingen holdt seg helt til pause, men i det 65. minutt kom hendelsen som endret kampbildet totalt. Benteke ble litt for het i toppen og ga Ryan Mason et lite klaps på kinnet. Dommer Neil Swarbrick fulgte regelboka og sendte belgieren i dusjen. Dermed måtte Aston Villa fullføre kampen med ti spillere.

Det så lenge ut til å gå bra, men det var før Nacer Chadli dukket opp ved bakre stolpe i det 84. minutt. Et presist hjørnespark fra Erik Lamela ble kontant bredsidet i nettet av 25-åringen.

Fem minutter senere gikk vondt til verre for vertene. Innbytter Harry Kane fikk prøve seg på et frispark fra drøye 20 meter. Skuddet gikk via et Villa-hode i muren og i mål bak en sjanseløs Brad Guzan.

Dermed var snuoperasjonen et faktum, og Tottenham tok med seg samtlige poeng tilbake til London. For Paul Lambert og Aston Villa er det en mager trøst at et nesten to måneder langt målvegringsmareritt er ved veis ende.

(NTB)