Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Villa går trolig for Rémi Garde som ny manager

Skal være klubbens førstevalg.

AKTUELL: Både britiske og franske medier skriver at Aston Villa allerede har vært i kontakt med den franske manageren Rémi Garde.  Foto: AFP PHOTO SEBASTIEN NOGIER/NTB Scanpix
AKTUELL: Både britiske og franske medier skriver at Aston Villa allerede har vært i kontakt med den franske manageren Rémi Garde. Foto: AFP PHOTO SEBASTIEN NOGIER/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aston Villa er på managerjakt. Bob Bradley nevnes som en mulig kandidat i Norge, men britiske medier hevder å vite at Rémi Garde er klubbens førstevalg.

Både britiske og franske medier skriver at Aston Villa allerede har vært i kontakt med den franske manageren.

Rémi Garde (49) har en fortid som spiller i Arsenal (1996-99). Villas direktør Tom Fox og sportssjef Hendrik Almstadt har begge en fortid i Arsenal. De skal ha snakket med Arsène Wenger om Garde, og fått varme anbefalinger fra Arsenal-sjefen om den tidligere franske landslagsspilleren.

Garde hadde ansvaret for Lyon fra 2011-2014. Det ble en periode uten seriemesterskap for den franske storklubben, men likevel var han ønsket videre av ledelsen. 49-åringen har vært arbeidsledig siden 2014-sesongen. Han skal ha takket nei til å fortsette som Lyon-manager av personlige årsaker.

Bradleys USA-link Også Stabæk-manager Bob Bradley linkes til klubben. Det har i lang tid vært spekulasjoner rundt framtiden til amerikaneren, som har hatt suksess som trener for Stabæk de to siste sesongene. Som en soleklar dumpekandidat ledet han Stabæk til niendeplass sist sesong, samt et semifinaletap for Molde i den norske cupen.

Denne sesongen kan det bli medalje på bæringene.

- Alt jeg kan si om dette er at de siste ukene har det vært noen telefoner fra klubber som leter etter managere, sa Bradley til Budstikka sist uke, før Tim Sherwood hadde fått sparken i Villa.

Det er Villas amerikanske eier, Randy Lerner, som gjør linken sterk. Bradley har et stort navn i USA etter at han ledet det amerikanske landslaget fra 2006-2011. Lerner er nok klar over hva Bradley har fått til i Norge. Bradley har kontrakt med Stabæk ut inneværende sesong.

Moyes og Rodgers Tidligere Manchester United-manager David Moyes, som for tiden sliter i nedre del av tabellen i Spania med Real Sociedad, er en annen utfordrer til jobben.

Også nylig avgåtte Liverpool-manager Brendan Rodgers har blitt nevnt, men kilder hevder at han ønsker seg en lengre pause før han melder seg klar for en ny managerjobb.

Den siste kandidaten som nevnes er Nigel Pearson. Pearson fikk som kjent sparken som Leicester-manager i sommer på grunn av «samarbeidsproblemer med styret». Dette skjedde kun uker etter at sønnen hans ble sparket ut av klubben grunnet en sexvideo av ham selv og noen lagkamerater i Thailand.

Tim Sherwood, som kun fikk åtte måneder i sjefsstolen på Villa Park, skal ha fått to millioner pund i kompensasjon etter sparkingen. Assistentene Ray Wilkins, Mark Robson og Seamus Brady måtte også gå søndag formiddag.

Kevin MacDonald leder laget mot Southampton i ligacupen onsdag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!