FERDIG:   David Villa har spilt sin siste kamp på det spanske landslaget. Foto: NTB Scanpix
FERDIG: David Villa har spilt sin siste kamp på det spanske landslaget. Foto: NTB ScanpixVis mer

Villa greide ikke å holde tårene tilbake - brøt sammen på benken

I avskjedskampen.

• Australia - Spania 0-3 (0-1)

(Dagbladet):  Det har vært lite spansk magi i årets VM. 

Men i et lite minutt, fikk vi se hva som bor i troppen. Det startet med en herlig gjennombruddspasning fra generalen, Andres Iniesta etter 35 minutter.

Ballen fant Juanfran, som dro seg ned til dødlinja. I feltet ventet David Villa, og da pasningen kom, hælsparket Melbourne City-spissen ballen i mål.

Lekent. Lett. Deilig.

Resten av omgangen bar preg av at de to lagene allerede var ute av mesterskapet.

Spania er glad i å slå pasninger, og trillet og trillet uten å angripe farlige rom. Australia tok det veldig med ro da de hadde ballen i laget.

Gråt David Villa spilte i dag sin siste kamp for det spanske landslaget.  Da spissen ble byttet ut tidlig i den andre omgangen - brast han sammen.

97 kamper og 58 mål. Europamester i 2008 og verdensmester 2010.

En epoke var over - og da er det lov å vise følelser.

Villa kysset emblemet på drakta og sleit med å holde tårene tilbake mens han ruslet av. På benken tok følelsene overhånd. TV-bildene zoomet sakte inn på spissen, mens flere og flere tårer rant nedover kinnet.

Spissen signerte for New York City i sommer, men skal spille for Melbourne City i høst.  

Endelig Som fryktet, ble den siste omgangen en transportetappe. Australia var tamme.

Heldigvis ga Spania oss noe å smile for mot slutten av kampen:

Det er lenge siden Fernando Torres har dominert som i glansdagene. Det gjorde han ikke i dag heller. Det  startet med et elendig touch - og resten av den første omgangen var ikke spesielt bedre.

Men i den andre omgangen viste Torres at han fortsatt kan.  Selvfølgelig var det Iniesta som slo gjennombruddspasningen. Alene med keeper gjorde Torres alt riktig, og lurte ballen i lengste hjørnet.

Etter 82 minutter økte Juan Mata ledelsen. Midtbaneeleganten dro seg fri og lurte ballen i mål. Hans tiende mål for det spanske landslaget.

- Spania er et lag spekket med kvalitet. Vi ga bort ballen altfor mye i dag. Vi kom hit og håpet å bryne oss på tre topplag, og det mener jeg vi har gjort, sier Australias landslagssjef Ange Postecoglou etter oppgjøret.