KONTROVERSIELT: Spillerne er nærmere enn ni meter fra Alonso når han setter straffen sin i mål. På uforståelig vis annuleres straffescoringen av dommeren fra Guatemala. Alonso bommet på sitt andre forsøk. Foto: EPA
KONTROVERSIELT: Spillerne er nærmere enn ni meter fra Alonso når han setter straffen sin i mål. På uforståelig vis annuleres straffescoringen av dommeren fra Guatemala. Alonso bommet på sitt andre forsøk. Foto: EPAVis mer

Villa helt i straffebonanza

Fire straffesituasjoner på tre minutter satte liv i Spania og kampen. Til slutt våknet David Villa og avgjorde.

|||(Dagbladet): Etter en dørgende kjedelig førsteomgang, eksploderte kvartfinalen mellom Spania og Paraguay etter pause.

I løpet av tre minutter var det hele fire straffesituasjoner.

• Cardozo blir dratt ned i feltet av Pique og Paraguay får et fullt fortjent straffespark. Cardozo tar straffesparket selv, men Casillas holder ballen i fast grep.

• Villa faller i feltet og Spania får straffe. Alonso setter ballen i mål, men dommer Batres fra Guatemala mener spanjolen må ta straffen på nytt siden flere spillere er inne i feltet da straffen blir tatt.

• Alonso bommer på sitt andre forsøk!

KNUST: Cardozo gråter sine tapre tårer etter Paraguays VM-exit. Spissen misset på straffe på stillingen 0-0. Foto: AFP
KNUST: Cardozo gråter sine tapre tårer etter Paraguays VM-exit. Spissen misset på straffe på stillingen 0-0. Foto: AFP Vis mer

• På returen etter Alonsos straffemiss når innbytter Fabregas ballen først og blir felt av keeper Villar. Spania snytt for straffe.

En enorm dramatikk med andre ord.

Vi fulgte dramatikken i VM-studio!

Dommerskandale? Dommer Carlos Batres fra Guatemala sørget for fantastisk underholdning, men det kan stilles store spørsmålstegn ved dømmingen.

For det første var det en hel skokk med spanjoler inne i feltet da Cardozo brente det første straffesparket - uten at det måtte tas på nytt som var tilfellet med Alonsos scoring.

For det andre kan man neppe si at spillerne som stormer inn i feltet på Alonsos straffespark har noen som helst innflytelse på Alonso, som scoret, og keeper, som kaster seg feil vei. Selv om regelboka sier at det skal annulleres, viser det manglende fingerspissfølelse.

Det blir neppe guatemalisk dommer i VM-finalen, vanligvis er finaledommeren den som klarte seg best av dommerne i kvartfinalen.

Fantastisk Fabregas Etter straffebonanzaen førte Spania kampen mot et mer og mer slitent paraguyansk lag.

Spesielt Fabregas' inntreden i kampen på bekostning av en rusten Torres, hevet Spania.

Spania malte og malte over Paraguay og til slutt ble det forløsning i det 83. spilleminutt. Pedro dro seg inn i feltet - på det tidspunktet var det forøvrig sju Barca-spillere på banen! og skjøt i stanga.

Returen endte hos Villa som satte også satte ballen i den høyre stanga, så i den venstre stanga - og så i mål. Villa er dermed toppscorer i VM med fem scoringer.

Historisk Spania Spania møter Tyskland i semifinalen onsdag. Den andre semifinalen spilles tirsdag mellom Uruguay og Nederland.

Tre europeiske lag og ett sør-amerikansk lag er i semifinalen, det blir garantert minst ett europeisk lag i finalen neste lørdag.

Spania er i sin første VM-semifinale noensinne. I den bør Fabregas starte i stedet for Torres, hvis man ser hvordan Spania har spilt med Arsenal-juvelen på banen så langt i VM.