Villa i ferd med å falle sammen

Åtte spillere vil bort etter nye disiplinær-regler.

SLITER OVERALT: Ett poeng unna nedrykksstreken med åtte spillere som vurderer klubbframtiden sin. Gerard Houllier har nok å henge fingrene sine i om dagen.Foto: AFP/IAN KINGTON
SLITER OVERALT: Ett poeng unna nedrykksstreken med åtte spillere som vurderer klubbframtiden sin. Gerard Houllier har nok å henge fingrene sine i om dagen.Foto: AFP/IAN KINGTONVis mer

(Dagbladet): Gerard Houllier og Aston Villa er i akutt poengnød der de holder hodet over nedtrykksstreken med fattige ett poengs klaring. Det, og en generell økning i utagerende oppførsel blant spillerne, har fått Houllier til å stramme inn disiplinen i klubben.

Ifølge den engelske avisa The Daily Mail er det tre store endringer spillerne i Villa må forholde seg til.

• Mobiltelefoner er blitt forbudt i garderoben.

• Ti prosent lønnstrekk for hver forsentkomming, enten det er trening, spillermøter eller andre samlinger i regi av klubben.

• Klager og ønsker om samtaler med Villa-eier Randy Lerner skal heretter gå gjennom Houllier.

Innstrammingene har ifølge avisa fått misnt åtte av de mest toneangivende spillerne til å vurdere framtida i klubben. Agbonlahor, Petrov, Dunne, Collins, Friedel, Warnock, Ashley og Luke Young skal være blant spillerne som er mest misfornøyd med de nye reglene.

To av dem skal ifølge avisa ha søkt ekstern rådgiving med sikte på å avklare om de behøver å følge de nye reglene.

Spillerne skal først og fremst reagere på at innstrammingene kommer på et tidspunkt der de burde ha fullt fokus på å beholde plassen i Premier League, men at de i stedet blir behandlet som uansvarlige skolegutter med disse reglene.

På tross av misnøyen i spillergruppa skal Houllier ha full støtte hos Lerner. Villa-direktør Paul Faulkner er blant dem som nå offentlig støtter Houlliers grep.

- Den beste sjansen vi har til å beholde plassen er å beholde Gerard, sier Faulkner ifølge avisa.