OPPRETTER MINNEFOND: André Villa (t.v.) sørger etter at kollegaen Eigo Sato (t.h.) døde etter en treingsulykke. Nå oppretter nordmannen et minnefond til støtte for japanerens familie.
OPPRETTER MINNEFOND: André Villa (t.v.) sørger etter at kollegaen Eigo Sato (t.h.) døde etter en treingsulykke. Nå oppretter nordmannen et minnefond til støtte for japanerens familie.Vis mer

Villa i sorg etter at kameraten døde

Nordmannen etablerer minnefond til støtte for familien.

Japanske Sato døde brått forrige uke etter en treningsulykke nær hans hjemby i Iwaki City. Tobarnsfaren var den største frontfiguren for FMX i Asia, og han etterlot seg sin kone og to små barn.

Nå skal Villa sørge for at familien til Sato ikke sitter igjen uten hjelp. Minnefondet skal bistå med å forsørge familien.

- Eigo ga alt for Freestyle Motocross-sporten og gjorde et sterkt inntrykk på alle han møtte. Det eneste Eigo elsket mer enn sporten var hans familie. Alle som kjente ham vet hvor mye kona og barna betydde for ham, sier André Villa.

Nordmannen har gått med flere som skal bidra til familien.

- Jeg har fått med vennene mine fra FMX sporten til å aktivt promotere minnefonnet. Sammen skal vi sørge for at vi ikke glemmer de kvalitetene Eigo sto for som idrettsutøver og familiefar. Jeg føler det er vår forpliktelse å passe på at familien ikke sitter igjen alene og at Eigo blir hedret som en av FMX?s store profiler og personligheter, sier Villa.

Villa er for tiden på treningsopphold i California og forbereder X-Games i Brasil neste måned.

(NTB)