EN ELLER BEGGE? David Villa er en medisinsk sjekk unna å være Barcelona-klar, for Cesc Fabregas gjenstår det trolig lange forhandlinger mellom katalanerne og Arsenal.Foto: SCANPIX/AFP/MIGUEL RIOPA
EN ELLER BEGGE? David Villa er en medisinsk sjekk unna å være Barcelona-klar, for Cesc Fabregas gjenstår det trolig lange forhandlinger mellom katalanerne og Arsenal.Foto: SCANPIX/AFP/MIGUEL RIOPAVis mer

Villa klar for Barca - nå venter de på Fabregas

Arsenal tviholder på sin Spania-kåte juvel.

||| (Dagbladet): I går sendte nyheten om at Cesc Fabregas har bedt om å få forlate London til fordel for Barcelona sjokkbølger gjennom Arsenals supportere og engelsk presse.

Det har lenge vært en kjent sak at Fabregas en dag vil reise tilbake til moderklubben, men at han skulle uttrykke et slikt ønske allerede nå før VM i Sør-Afrika, var overraskende for mange.

Britiske medier har ulike versjoner av hva som skjedde i går.

Independent skriver at spanjolen ennå ikke har informert Arsene Wenger personlig, mens Daily Telegraph skriver at Fabregas bestemte seg da han ikke ble lovet forsterkninger på Emirates i samtaler med Wenger etter sesongen.

Arsenal motvillige
Konklusjonen er imidlertid den samme over det meste av linja: Cesc Fabregas ønsker å flytte på seg, og nå er det opp til Barcelona å tilby en pris Arsenal vil kunne godta.

Det kan imidlertid bli en utfordring.

Arsenals styreformann, Peter Hill-Wood, sier ifølge Sky Sports at klubben ikke er interessert i selge midtbanestjernen Cesc Fabregas, selv om det stemmer at Barcelona skal være villig til å by rundt 30 millioner euro (i underkant av 240 millioner kroner) for gutten.

Vil respektere Arsenal
Samtidig sier Barcelonas sportsdirektør Txiki Beguristain at de vil respektere Arsenal i denne saken.

- Det er fantastiske nyheter at han ønsker å komme hit, og jeg er sikker på at Cesc en dag blir nødt til å spille for Barca, uttaler Beguristain, ifølge Guardian.

- Men det som teller er Arsenal og deres avgjørelse. De ser på ham som en veldig viktig spiller, og det må vi respektere. Noen ganger hindrer kontrakter at spillere får oppfylt drømmene sine. Jeg vet ikke hvordan, men jeg har inntrykk av at han er en Barca-type spiller, og at han ville hatt stor glede av det. Jeg skulle ønske jeg kunne si så fort som mulig, men vi må respektere Arsenals ønsker og kontrakten hans, sier sportsdirektøren.

Spørsmålet er kanskje hvor interessert Arsene Wenger er i å beholde en midtbanestjerne som helst vil være et annet sted.

Mange minner samtidig om at spillere som Cristiano Ronaldo og Gareth Barry begge ble overtalt til å bli i sine klubber et år lengre enn de tidlig ga uttrykk for at de ønsket, før de så kunne skilles i en god tone.

Enige om David Villa
En som ikke er overtalt til å være lojal enda et år, er Valencia-spiss David Villa.

Barcelona melder på sine hjemmesider at Villa vil gjennomføre en medisinsk test fredag morgen, og at spissen vil underskrive en fireårskontrakt dersom alt går etter planen.

Klubbene er enige om prisen: 40 millioner euro, eller drøyt 310 millioner kroner.

David Villa har aldri scoret mindre enn 15 mål i en La Liga-sesong, og har 107 mål på 166 kamper for Valencia.

Den type statistikk er vann på mølla for de som mener Zlatan Ibrahimovic kan være på vei bort fra den katalanske superklubben.