NUMMER TO: Andre Villa ble nummer to i lørdagens X-Games-stevne i Brasil. Her fra en konkurranse i 2011.Foto: AP Photo / Eraldo Peres / NTB Scanpix
NUMMER TO: Andre Villa ble nummer to i lørdagens X-Games-stevne i Brasil. Her fra en konkurranse i 2011.Foto: AP Photo / Eraldo Peres / NTB ScanpixVis mer

Villa nummer to i X-Games i Brasil

Har byttet ut FMX med Speed & Style.

Motocrosskjøreren André Villa ble lørdag nummer to i Speed & Style-konkurransen i X-Games-stevnet i Brasil.
 
Han beseiret VM-lederen David Rinaldo fra Frankrike i kvartfinalen og sveitsiske Mat Rebeaud i semifinalen, men i finalen måtte han gi tapt for den 23-årige amerikaneren Lance Coury.

Villa har i en årrekke kjempet i verdenstoppen i FMX (Freestyle Motocross), men han satser nå 100 prosent på Speed & Style.

- FMX har vært en viktig del av mitt liv, og det er her jeg har bygget opp min karriere, men nå er tiden kommet for nye utfordringer. Speed & Style kombinerer hopp og triks med banekjøring og passer perfekt for meg, sier Villa i en pressemelding.

Han gjorde comeback etter skade i helgen og ble altså slått bare av Coury.

- Det er fantastisk for meg å ta sølv i første X-Games-stevne på over ett år. Lance var god i dag, men jeg er klar for å kjempe meg opp siste steget på podiet når neste X-Games-stevne går av stabelen i Barcelona i mai, sa Villa.

Han tilbringer mye av året i sitt hus utenfor Torrevieja, der han også driver Europas største dirttrack-motocrossbane.

- Spania er mitt andre hjemland, og det blir stort å konkurrere i X-Games i Barcelona, sier han.

Tilfreds var også lørdagens vinner.

- Det er mitt første X-Games, og jeg elsker dette. Jeg begynte med FMX på grunn av X-Games, sa Coury til konkurransens nettsted.

Stevnet i Brasil er det første i sommer-X-Games i år. Det følger flere stevner i Barcelona, München og Los Angeles.

(NTB)