STERKT ØNSKET: David Villa (t.v.) og Cesc Fabregas står øverst på Barcelonas ønskeliste over sommerkjøp. Nå har katalanerne åpnet forhandlinger med dem begge. Villa er nær en overgang, men med Arsenal-kaptein Fabregas går det tråere.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
STERKT ØNSKET: David Villa (t.v.) og Cesc Fabregas står øverst på Barcelonas ønskeliste over sommerkjøp. Nå har katalanerne åpnet forhandlinger med dem begge. Villa er nær en overgang, men med Arsenal-kaptein Fabregas går det tråere.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JAVIER SORIANOVis mer

Villa og Fabregas i forhandlinger med Barca

- Begge ønsker å komme til klubben, sier visepresidenten.

||| (Dagbladet): Vel vitende om at Real Madrid kommer til å gjøre absolutt alt som står i deres makt for å overta hegemoniet i La Liga, har Barcelona begynt å finsikte forsterkninger foran neste sesong.

Øverst på ønskelista står Valencia-toppscorer David Villa og Arsenal-kaptein Cesc Fabregas.

Nå kan Barcelonas visepresident Rafael Yuste røpe at de er i forhandlinger om den spanske stjerneduoen.

Valencia er i skikkelig gjeldsknipe, og på tross av at klubben er tilbake i Champions League neste sesong, er et salg av David Villa bortimot tvingende nødvendig. Arsenal er på ingen måte i den samme desperate situasjonen, men Barcelonas håp ligger i at Fabregas selv ønsker seg tilbake til klubben han forlot som 16-åring i 2003.

- Forhandlingene går bra, spesielt i Villas tilfelle. Situasjonen rundt Cesc er annerledes. Selv om spilleren selv vil komme, er det viktig å snakke med klubben hans, og hvis det lar seg gjøre, komme til enighet.

- Det gjør det uansett enklere at begge spillerne ønsker å komme til Barcelona, sier Yuste til den katalanske radiostasjonen Ona FM, gjengitt av blant annet Sky Sports.

Byttehandel?
Fabregas har aldri lagt skjul på at han en dag ønsker seg tilbake til Barcelona, men om ønskedrømmen går i oppfyllelse allerede i sommer gjenstår å se.

Det mangler iallfall ikke på spekulasjoner rundt hvordan Barcelona skal strukturere en avtale som overbeviser Arsenal til å selge midtbanejuvelen.

Med Villa på vei inn, kan Zlatan Ibrahimovic være på vei ut. Daily Mail er en av avisene som har forsøkt å legge to og to sammen og foreslått at svensken kan komme til å bli brukt i en mulig byttehandel.

Med Bordeauxs Bosman-angriper Maroune Chamakh på vei inn, er det imidlertid ikke på spissplass Arsenal har det største behovet for forsterkninger.

Touré på vei bort
Derfor er midtbanemannen Yaya Touré også et hett navn i en mulig byttehandel for Cesc Fabregas. Touré er lillebror av tidligere Arsenal-midtstopper Kolo Touré, og har blitt koblet til London-klubben tidligere. Agenten hans har imidlertid liten tro på en slik avtale.

- Sjansen er bare én til tusen for at Touré vil bli involvert i et Arsenal-salg av Cesc, sier agent Dimitrij Seluk, ifølge Sky Sports.

Likevel utelukker ikke Seluk at Touré kan komme til å finne seg en ny klubb i sommer.

- Touré ønsker å spille hver eneste kamp, og han kommer trolig ikke til å bli værende i Barcelona. Han er fornøyd her. Det er en fantastisk klubb, men han ønsker ikke å tilbringe tiden sin på benken, sier agenten.