Villa Park reiste seg for City-aktuelle Milner

Scoret i det som kan ha vært avskjedskampen. Carew bommet og bommet.

VISTE KLASSE: James Milner strålte på midtbanen til Villa i det som kan ha vært hans siste kamp for klubben. Foto:  EPA/ANITA MARIC
VISTE KLASSE: James Milner strålte på midtbanen til Villa i det som kan ha vært hans siste kamp for klubben. Foto: EPA/ANITA MARICVis mer

|||Aston Villa - West Ham 3-0

(Dagbladet): Trolig er det bare et tidsspørssmål før James Milner forlater Aston Villa til fordel for oljerike Manchester City.

Dermed kan det ha vært den siste hjemmekampen han spilte på Villa Park i ettermiddag, og i så fall avsluttet han med stil.

I en kamp der Villa var suverene fra start til slutt - i sin første match på nesten fire år uten Martin O'Neill på trenerbenken - fikk Milner æren av å sette inn 3-0-målet etter 66 minutter.

Har ikke handlet
Unggutten Albrighton dro seg fri på venstrekanten og trillet ballen 45 grader ut i feltet. Fra 15 meter traff Milner perfekt med strak vrist, og feide ballen inn i hjørnet bak VM-floppen Robert Green.

Fem minutter før slutt ble han plukket av banen. Villa Park svarte med å reise seg fra setene og gi 24-åringen stående applaus på vei ut mot benken - enten det var ment som et «takk for alt» eller «vær så snill å bli».

Det manglet i hvert fall ikke på innsats hos Milner, som tråkket til i duellene og jobbet intenst gjennom 85 minutter.

Villa er det eneste laget i Premier League som ikke har forsterket laget gjennom sommeren, og det er ikke mange som forventer at klubben skal kunne bryte inn i topp fire.

Men starten på sesongen gir i hvert fall grunn til forsiktig optimisme.

Villa gikk rett i strupen på West Ham fra start og beleiret banehalvdelen deres, og det var ikke et minutt for tidlig da Stuart Downing trillet inn 1-0 etter et kvarter på retur fra Green.

SMÅRUSTEN: John Carew hadde en del gode involveringer, men misbrukte også mange sjanser. Foto: AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD
SMÅRUSTEN: John Carew hadde en del gode involveringer, men misbrukte også mange sjanser. Foto: AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD Vis mer

Da hadde allerede John Carew vært aleine med keeper etter et horriblet tilbakespill fra Tomkins. Nordmannens førstetouch ble litt lang, men han rakk å dytte ballen forbi keeperen før han stupte i bakken. 

Villa Park ropte på straffe, men i mellomtiden hadde Tomkins kommet til unnsetning for å rette opp egen feil. Ballen traff ham i leggen og rullet mot mål, men traff innsida av stolpen og ut.

Råsterk Carew
2-0 kom snaue fem minutter før pause: Ashley Young slo et av sine varemerkeinnlegg, Stiljan Petrov tok løpet inn i boksen og stanget ballen kontrollert i mål.

Dermed gikk Villa til pause med en meget fortjent ledelse. Og dominansen fortsatte også de siste 45 minuttene.

Tre ganger hadde vertene avslutninger i stengene, mens John Carew hadde to feite sjanser til å øke ledelsen.

En gang headet han 10 meter utenfor da han fikk heade alene fra seks meter. Litt etter var han råsterk med en West Ham-stopper i ryggen, og selv om han nærmest fikk revet trøya av seg greide han å snu og avslutte. Skuddet gikk på innsida av stanga og rullet langs streken, før Ashley Young satte ballen i nettveggen fra omtrent død vinkel på motsatt side.

Uansett ble det en jubeldag for Villa, som viste at det også er et liv uten Martin O'Neill.

Men snart må de trolig unnvære James Milner - og det blir fort et vel så stort tap.