Villa presser Johnsen

En liten skade kan være nok til at Ronny Johnsen ikke får fornyet Aston Villa-kontakten.

33-åringen fikk i august en ettårskontrakt i Aston Villa etter at han ble frigitt av Manchester United.

Nå røper manager Graham Taylor at Johnsens 18 ligakamper denne sesongen, ikke er er nok for sikre ham en ny kontrakt til sommeren.

- Det er en klausul i Ronny kontrakt som sier at hvis han spiller et bestemt antall kamper, så utløses en opsjon på en forlengelse av kontrakten, sier Taylor ifølge nyhetsbyrået PA.

Den tidligere England-manageren har stor tro på at stopperen klarer kampkravet, som trolig er på 20 eller 25 kamper. Matchen mot United lørdag var hans åttende på rad.

- Han har ikke nådd tallet ennå, men han kan klare det. Han har det inne. Det er nok kamper igjen for ham, sier Taylor.

Villa-sjefen sa tidligere i sesongen at Johnsen er en av Premier Leagues beste midtstoppere - hvis han holder seg frisk.

- Jeg håper Ronny har kvittet seg med skadestempelet. Han har spilt åtte kamper på rappen, men vi trenger flere kamper fra ham hvis vi skal si han er over skadeproblemene.

I Manchester United-tida var Johnsen jevnlig på operasjonesbordet. 33-åringen spilte bare 85 ligakamper på seks år for Old Trafford-laget.

- Når han er frisk er Ronny en kvalitetsspiller. Han og (Olof) Mellberg sammen er like bra som hvilket som helst annet stopperpar i Premier League, sier Taylor.

Johnsen sa til Dagbladet i går at det ligger i kortene at han tar ett år til.

- Ja, kroppen er bedre enn på lenge. Jeg tror ikke jeg har følt meg bedre siden VM i 98, sier han.

(Dagbladet.no)

FRISK OG RASK:</B> Ronny Johnsen har lyst på ett år til i Villa, men trenger flere kamper før engelskmennene overbevist.