Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Villa satte serielederen på plass

Matchvinneren hadde ikke scoret på 3,5 år.

DER SATT DEN: Aston Villas James Collins header inn seiersmålet etter 52 minutter. Det var hans første scoring på tre og et halvt år. Foto: Eddie Keogh/Scanpix/Reuters
DER SATT DEN: Aston Villas James Collins header inn seiersmålet etter 52 minutter. Det var hans første scoring på tre og et halvt år. Foto: Eddie Keogh/Scanpix/Reuters Vis mer

||| (Dagbladet.no): Etter en rolig start på Villa Park ble det action da Aston Villas Gabriel Agbonlahor falt inne i feltet i en duell med Jose Bosingwa. Hjemmelaget ropte på straffespark, men dommer Kevin Friend vinket spillet videre.

Reprisen viser at Bosingwa hindret Agbonlahor, som var alene foran keeper. Dermed kunne Chelsea lett ha ligget under 1-0 og hatt ti mann på banen.

Istedet så det ut som om serieleder Chelsea ville sikre seg tre nye poeng. Selv om Aston Villa startet offensivt, var det Didier Drogba som gjorde det som teller. En flott vending før han klinte til fra 25 meter. Ballen spratt foran Villa-keeper Brad Friedel, men det var likevel dårlig at han ikke reddet.

Det var Drogbas sjuende mål denne sesongen.

Dårlig på dødball
Men det holdt ikke når forsvarsspillet til londonlaget var langt under pari. Chelsea bør hjem og trene på dødballer etter at begge Villa-målene kom på cornere.

Etter at Friedel tabbet seg ut på Chelseas scoring, gjorde han opp for seg med en rekke gode redninger. Chelsea var det farligste laget fram til halvtimen var spilt, og Ashley Cole var centimeter unna å doble ledelsen.

Men i tillegg til Friedel bidra Collins og Stephen også ved mange gode klareringer av Chelseas skudd. Og så fikk Villa fart på angrepsspillet. Richard Dunne headet en corner fra Young i mål etter 32 minutter og scoret for andre kamp på rad.

Dunne var en glad mann etter kampen og takket treneren for å backe laget.

- Vi vet vi er et godt lag og vi har selvtilliten. Manageren forteller oss hver dag hvor gode vi er. Vi vil være der oppe med de fire-seks beste, sa han til sportinglife etter kampen.

Etter pausen var det James Collins som fikk vise seg fram. 2-1-målet var hans første på tre og et halvt år.

Man kunne tro Chelsea-spillerne hadde lest scoringsstatistikken, for midtstopperen fikk stå helt alene i feltet og kunne enkelt heade inn seiersmålet etter 52 minutter. Også denne scoringen kom på en corner fra Young.

- Det er noe vi har jobbet med. Jeg har ikke scoret på lenge og det pleide å være en viktig del av mitt spill. Vi har noen svære karer på laget og det hjelper når det er Ash (Ashley Young) og Milly (James Milner) som leverer innleggene, sier han til Sportinglife.

Malouda, Lampard og Deco var alle nær ved å utlikne for gjestene, men Friedel viste seg å være pålitelig og kunne jublende kassere inn tre poeng.

Carew fornøyd
John Carew spilte 82 minutter før han ble byttet ut med Emile Heskey. Han hadde en stor sjanse etter 73 minutter da han fikk servert en pasning fire meter foran mål. Men han var i ubalanse, fikk aldri kontroll over ballen og skjøt utenfor da han slang fram beinet.

Nordmannen har fått mer defensive oppgaver på laget og kom ikke til mange scoringssjanser.

- Jeg kommer ikke så mye inn i boksen og til avslutningsmuligheter. Men jeg må bare godta at jeg bidrar på andre måter. Så lenge laget vinner så er det greit å ligge litt lenger bak på banen, sier Carew til Canal+.

Han sier det var surt å få baklengsmål, men forsvarer keeper Friedel med at det var et hardt skudd og vått på banen.

- Da vi fikk utliknet til 1-1 så trodde jeg at vi ville vinne kampen.

Manager Martin O'Neill gledet seg spesielt over at laget klarte å komme tilbake.

- Vi kan definitivt konkurrere. Vi har mange gode spillere på laget og det var en stor prestasjon mot et topplag. Jeg mener at de som ender før Chelsea er de som vinner Premier League, sier O'Neill til sportinglife.

• Kampstart ble utsatt i fem minutter etter at dommeren ble skadet under oppvarming og fjerdedommeren måtte steppe inn. I tillegg ble Villa-trener Martin O'Neill rett og slett taklet på sidelinja av Anelka.

FARLIG PÅ SIDELINJA: Aston Villa-manager Martin O'Neill ble taklet av Chelseas Nicolas Anelka mens han sto på sidelinja. Han kom fra hendelsen uten varige mén. Foto: Scanpix
FARLIG PÅ SIDELINJA: Aston Villa-manager Martin O'Neill ble taklet av Chelseas Nicolas Anelka mens han sto på sidelinja. Han kom fra hendelsen uten varige mén. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling