Villa-sjefen krever en slutt på dette

«Vill» Carew-straffe og Petrov «så dum ut».

LANGT OVER: John Carew satset på kraft, men glemte å ta av seg ryggsekken, da han tok straffe mot Newcastle forrige helg. Foto: GRAHAM STUART/AFP
LANGT OVER: John Carew satset på kraft, men glemte å ta av seg ryggsekken, da han tok straffe mot Newcastle forrige helg. Foto: GRAHAM STUART/AFPVis mer

|||(Dagbladet): John Carew - som i dag trolig er tilbake i Aston Villa-troppen etter at kneskade plasserte ham på tribunen mot Rapid Wien på torsdag - misbrukte en straffe mot Newcastle for en uke siden.

Han sendte kula langt opp på tribunen.

På torsdag misset Stiliyan Petrov.

Nå vil manager Kevin MacDonald ha en slutt på dette.

Bom på sju av 19 Den midlertidige Villa-sjefen sier ikke at Carew ikke skal ta straffer lenger, han vil bare at det skal ligge en plan bak hvem som skyter fra krittmerket. Til nå har det vært tilfeldig.

- Spillerne pleier ofte å bestemme seg imellom før seriestart hvem som skal ta straffene. De plukker ut et par spillere, og hvis en misser får nestemann sjansen neste gang. Men når det er misset to og tre ganger, da må vi ta en avgjørelse. Hvem er nestemann? spør MacDonald i Birmingham Mail.

Villa fikk hele 17 straffer forrige sesong, og scoret på 12 av dem. To er også misbrukt så langt denne sesongen - så klubben har en del å hente fra straffemerket. James Milner var førstevalget, men nå er han solgt til Manchester City.

- Straffer er en viktig del av spillet, sier MacDonald.

- Vill Carew-straffe Nå vil han selv bestemme hvem som skal ta en eventuell straffe mot Everton i ettermiddag.

KORT FART: Stiliyan Petrov tok bare to stegs fart mot Rapid Wien. Da skal du være sikker, mener Villa-manageren. Petrov bommet. Foto: SIMON DAWSON/AP
KORT FART: Stiliyan Petrov tok bare to stegs fart mot Rapid Wien. Da skal du være sikker, mener Villa-manageren. Petrov bommet. Foto: SIMON DAWSON/AP Vis mer

- Jeg hadde trodd at en spiller som James Collins ville skyte mot Rapid, men Stiliyan er jo en selvsikker nok spiller. Han er teknisk god, men det er litt for tøft mot dem å si at de skal score. Du forventer jo at de skal score i en duell med keeper fra 11 meter, men det er ikke så enkelt. Det er litt mer press i en jevn kamp enn på treningsfeltet, sier manageren.

Carew skjøt straffe på stillingen 0-0, i en kamp Villa tapte hele 6-0 for Newcastle.

- Den var ganske vill, den straffen hans, sier MacDonald, som ble enda mer forbannet da Petrov misset.

- Du kan jo bare tenke deg hva jeg sa da han tok to stegs fart. De skal få gjøre det på sin måte, men hvis du gjør det sånn da må du score - ellers ser du bare dum ut. Men keeperen gjorde en god redning, da.