Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Villa tilbake med scoring etter åtte måneders skademareritt

Dedikerte scoringen til kona og sine to døtre.

SCORET I COMEBACKET: David Villa har værte ute i åtte måneder med et benbrudd, men i kveld var han tilbake og scoret et vakkert mål. Målet dedikerte han til sin kone og to døtre. Foto: AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
SCORET I COMEBACKET: David Villa har værte ute i åtte måneder med et benbrudd, men i kveld var han tilbake og scoret et vakkert mål. Målet dedikerte han til sin kone og to døtre. Foto: AFP PHOTO/ JOSEP LAGO Vis mer

(Dagbladet): Barcelona - Real Sociedad 5-1

Real Madrid klarte bare uavgjort hjemme mot Valencia i serieåpninga, og Barcelona hadde dermed muligheten til å få et lite forsprang på erkerivalene med seier over Real Sociedad.

Tito Vilanova ledet katalanerne i sin første offisielle kamp, og så sine elever tidvis rundspille et Real Sociedad-lag som de fleste har tippet i nedrykkskampen i år (som i fjor). Det endte til slutt 5-1 på Camp Nou, og David Villa - som har vært ute med skade i åtte måneder - scoret i comebacket.

- Vi er glade for seieren, spesielt ettersom David Villa er tilbake. Vi har savnet ham, sier Xavi Hernandez etter kampen.

- Vi har en ny trener, men spiller fortsatt på samme måte. Jeg er glad Villa er tilbake, han har hatt en vanskelig tid, sier Carles Puyol.

Kaptein-mål Carles Puyol stanget Barcelona i ledelsen etter bare fire minutter, men bare seks minutter etter utlignet Chory Castro for gjestene.

SCORET TO: Lionel Messi blir gratulert av lagkameratene etter sin andre scoring. Foto: AFP Photo / Josep Lago / NTB Scanpix
SCORET TO: Lionel Messi blir gratulert av lagkameratene etter sin andre scoring. Foto: AFP Photo / Josep Lago / NTB Scanpix Vis mer

Barcelona-forsvaret var videåpent på Dani Alves' høyreside, og Castro ble fint frispilt av Illarramendi. Castro banket ballen i nettaket, og Nou Camp ble musestille i et par sekunder.

Men to minutter etter utligningsmålet kunne katelanerne igjen juble for scoring. Pedro prøvde å spille vegg med Lionel Messi, men argentineren snudde og fikk ballen med seg forbi tre Sociedad-forsvarere før han banket ballen i mål.

2-1.

Nytt Messi-mål Fem minutter senere scoret Lionel Messi sitt andre mål. Cristian Tello spilte ballen inn i midten, og Messi kom seg foran sin oppasser og tuppet ballen i mål.

3-1, og Messi hadde allerede scoret sitt andre mål.

Barcelona økte til 4-1 like før pause da Tello - som var strålende på venstrekanten - lobbet ballen mot bakerste stolpe og en umarkert Pedro bredsidet inn Barcelonas fjerde mål.

Full kontroll Barcelona tok det rolig i andre omgang, og trillet ballen frem og tilbake mellom Sociedad-spillerne. Det manglet ikke på hælspark og andre tekniske finesser, men flere mål ble det ikke på mektige Camp Nou før David Villa scoret syv minutter før tid.

SEIER I FØRSTE KAMP: Tito Vilanova ledet Barcelona i sin første offisielle kamp som Barca-trener. Foto: Reuters / Gustau Nacarino / NTB Scanpix
SEIER I FØRSTE KAMP: Tito Vilanova ledet Barcelona i sin første offisielle kamp som Barca-trener. Foto: Reuters / Gustau Nacarino / NTB Scanpix Vis mer

Andres Iniesta fintet og dro seg ned til dødlinja og slo ballen tilbake til David Villa som plasserte ballen i lengste kryss. Villa feiret målet med å vise frem en tskjorte med påskriften «umulig uten dere» og et bilde av kona og sine to døtre.

Tito Vilanova vant med det sin første kamp som Barcelona-manager, noe Pep Guardiola ikke klarte. Så gjenstår det å se om Vilanova klarer å oppnå alt det andre Guardiola faktisk klarte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media