Villa-trener truer med å bannlyse Carew

Ordkrigen foran Skottland-kampen er i gang.

John Carews trener i Aston Villa advarer spissen:

- Kom ikke tilbake hit om du senker Skottland lørdag, sier John Robertson til Scottish Sun.

Den tidligere Nottingham Forest-vingen, som nå er manager Martin ONeills høyre hånd i Villa, sier det riktignok med glimt i øyet. Men hans omsorg for skotsk fotballære er virkelig nok.

- Jeg har hetset John masse foran kampen. Hele siste uke gikk jeg og (klubblege) Roddy Macdonald omkring og sang nasjonalsangen. «Flower of Scotland» kommer til å ringe i ørene til John lenge før han går ut på Hampden Park lørdag, sier Robertson.

Skotten legger ikke skjul på hvorfor han finner det nødvendig å psyke ut Carew litt. Han er blitt voldsomt imponert av nordmannen.

- Når han er i slag, er han etter min mening like god som noen annen spiller. Han er stor og ekstremt sterk, men han mangler ikke teknikk for det. Han har to gode føtter og kan behandle ballen. Og så er han rask også, sier Robertson til avisen.

- Likevel er hans største styrke å holde ballen og gi spillerne rundt ham sjansen til å komme i posisjon. Han har vært fremragende for oss denne sesongen, og de skotske forsvarerne får det vanskelig mot ham.

Robertson mener at Carew er nøkkelen til norsk suksess lørdag, og at Skottland må gjøre det de kan for å stoppe ham. Dels ved å følge ham tett og gå til i duellene, dels ved å stoppe oppspillene til ham.

Nervekrig

Skotske aviser har allerede innledet nervekrigen mot det norske laget, som kom til Glasgow onsdag kveld. Scottish Sun nøyer seg ikke med Robertsons ros, avisen har også pusset støvet av Zlatan Ibrahimovics flere år gamle uttalelse om at han kan gjøre med en appelsin det Carew kan gjøre med en ball. Det presenteres som et ferskt utsagn og et «flengende angrep» på Carew.

ER BLITT PLAGET AV SIN EGEN TRENER: John Carew har fått «Flower of Scotland» på hjernen, skal man tro Aston Villas skotske assistentmanager John Robertson. Foto: AP
ER BLITT PLAGET AV SIN EGEN TRENER: John Carew har fått «Flower of Scotland» på hjernen, skal man tro Aston Villas skotske assistentmanager John Robertson. Foto: AP Vis mer

Ifølge avisen mener Zlatan at skottene ikke har noe å frykte fra Carew, som må vente seg flere tilsvarende oppslag i dagene som kommer.

Sist Norge spilte VM-kvalifiseringskamp mot skottene i Glasgow var det Steffen Iversen som fikk gjennomgå i skotske tabloidaviser før kampen. Da skaffet Iversen straffesparket som ga skotsk utvisning, og som han selv omsatte i norsk vinnermål.

John Carew er nok velkommen tilbake til Aston Villa selv om han skulle ordne ønskereprise lørdag.

(NTB)