Villa vant i gjørma

Ronny Johnsen spilte en god kamp og hamlet enkelt opp med duoen Yorke/Cole i en regnvåt kamp med mye tøft spill på Villa Park. Dette var hjemmelagets kamp fra første minutt og 3-0 kunne fort ha blitt mer. Egil Østenstad kom innpå i 2. omgang, men kunne ikke gjøre mye med det faktum at dette ene og alene var Villas kamp. Dagbladet.no fulgte kampen direkte!

Egil Østenstad kom innpå i 2. omgang, men kunne ikke gjøre mye med det faktum at dette ene og alene var Villas kamp.

Da regnet høljet ned over en allerede gjennomvåt Villa Park ved kampstart, lå det i kortene at dette ville bli et oppgjør der innsats og vilje kom til å avgjøre. Fra første stund var det tydelig at det var Aston Villa som ville noe. Hjemmelaget dominerte kampen anført av en velspillende Johannes Gudjonsson og en hardtarbeidende Thomas Hitzlsperger på midtbanen. Første omgang var en krig på det gjørmete underlaget, og da Dion Dublin steg høyest på et frispark og styrte ballen til siden for Brad Friedel, var det tydelig hvilken retning bataljen ville ta.

To av Dublin

Rutinerte Dion Dublin ble den mest markante forskjellen på de to lagene. Mens duoen Cole/Yorke slet med rytmen på topp for Blackburn, rev og slet Dublin seg til sjanser og frispark. Sitt andre mål for dagen gjorde han med 5 minutter igjen å spille av den første omgangen. En presis passning fra Gareth Barry satte Dublin fri på 17 meter og Villa-spissen styrte skuddet kaldt forbi Friedel.

Blackburn bakpå

I andre omgang kom bortelaget enda mer bakpå. Fem gule kort forteller sitt om hvordan de blåhvite stadig var for sent inn i duellene. Egil Østenstad kom innpå ved pause, men klarte ikke å gjøre noe med et kraftfullt Villa-lag, som var fullstendig overlegne kampen igjennom. Spikeren i kista fikk Gareth Barry æren av å sette inn i sin 150 kamp for klubben. Blackburn skal være fornøyd med at det bare ble 0-3.

God Johnsen

I midtstopperduoen Johnsen og Mellberg har Aston Villa skaffet seg et par med ekstremfart, rutine og kraft i duellene. Det var en tydelig fordel i søndagens kamp, men Johnsen utmerket seg ikke bare ved sin defensive innsats. I første omgang var han nære på å sette et slags straffespark fra kort hold, men Friedel fikk kroppen bak ballen. I andre omgang var nordmannen igjen frempå, denne gangen med en volley etter et hjørnespark som gikk i gresset og over tverrliggeren til hjemmefansens fortvilelse. Ronny Johnsen var svært delaktig i en fortjent seier hjemme på Villa Park og kan nok regne med mye spill fremover.

DOMINERENDE:</B> Ronny Johnsen var dominerende, både offensivt og defensivt.