Villa vant uten syk Carew

Slo Ajax hjemme.

Sykdom satte John Carew utenfor Aston Villas UEFA-cupåpning torsdag, men lagkameratene gjorde jobben og slo Ajax 2-1.

James Milner tok Carews plass i angrepet, men det var Martin Laursen og Gareth Barry scoret målene, begge på innlegg fra Ashley Young.

- Jeg synes vi fortjente seieren. Ajax er et veldig godt lag, men jeg har også gode spillere. Jeg synes de var strålende, sa manager Martin O’Neill.

Young skapte masse trøbbel for gjestene på Villa Park, og allerede etter åtte minutter ble hans hjørnespark nikket inn av Laursen.

Ajax har slitt på bortebane i den nederlandske serien i år, men spilte seg inn i kampen og utlignet med sitt eget dødballmål. Urby Emanuelson serverte hjørnespark fra venstre i det 22. minutt, og Thomas Vermaelen nikket inn via tverrliggeren.

Det ble nesten ønskereprise for gjestene etter en halvtime, da Emanuelsons corner fant Luis Suarez. Hans avslutning traff stolpen, og Gabriel Garcia satte returen utenfor.

Villa slapp med skrekken, og rett før pause var hjemmelaget foran igjen da Ashley Youngs innlegg fant Barry, som scoret sitt tredje mål for sesongen - alle i europacupen.

Aston Villa hadde de beste sjansene i annen omgang, men var ikke giftige nok foran mål. Laget ble snytt for straffe midt i omgangen da Leonardo dro ned Gabriel Agbonlahor, men to scoringer holdt til tre poeng.

SPILTE IKKE: John Carew måtte stå over torsdagens kamp. Foto: AP
SPILTE IKKE: John Carew måtte stå over torsdagens kamp. Foto: AP Vis mer

- Det var viktig å starte med en seier. Vi visste at Ajax kom til å ha ballen mye, men det er foran mål kampen avgjøres. Alt i alt fortjente vi seieren, sa matchvinner Barry.

Villa deler tabelltoppen med Hamburg, som slo Zilina med samme sifre i Slovakia.

(NTB)

Villa vant uten syk Carew
SCORET: Martin Laursen scoret ett av Villas to mål mot Ajax.