Villarreal og Espanyol distanserte Valencia

Koblet grep om Champions League-plassene.

MATCHVINNER: Nilmar overlistet Andres Palop og sørget for at Villarreal slo Sevilla 1-0.Foto: SCANPIX/AP Photo/Alberto Saiz
MATCHVINNER: Nilmar overlistet Andres Palop og sørget for at Villarreal slo Sevilla 1-0.Foto: SCANPIX/AP Photo/Alberto SaizVis mer

Villarreal dro i land en knepen 1-0-seier over formsvake Sevilla og beholdt 3.-plassen i spansk 1. divisjon. Samtidig ble det en grå søndag for lagene i bunnen av tabellen.

Nilmar ble matchvinner med sin scoring etter en halvtimes spill. Brasilianeren ble spilt gjennom av spisskollega Giuseppe Rossi og avsluttet iskaldt i Andres Palops høyre hjørne.

Dermed holdt Villarreal på forspranget på to poeng ned til Espanyol. Det er fremdeles fem poeng opp til Real Madrid og sju til serieleder Barcelona. For Sevillas del var tapet det tredje på rad, og laget har falt til 8.-plass på tabellen.

- Vi fortjente mer i denne kampen og burde klart uavgjort. Men målet gjorde at de kunne være mer avslappet og spille sitt spill, sa Sevilla-trener Gregorio Manzano.

Bunnlagene sliter Forbi dem klatret Real Sociedad, som slo Athletic Bilbao 2-0 søndag. Scoringene kom ved et selvmål av Mikel San José og en straffe av Xavi Prieto. Real Sociedad er nyopprykket, og kampen var det første derbyet mellom baskerlagene på fire sesonger.

På bunnen av spansk 1. divisjon finner vi Almería og Real Zaragoza, som møttes søndag. Real Zaragoza så ut til å dra i land årets annen seier med Gabi Fernandez'' straffemål etter halvspilt 2. omgang, men Pablo Piatti sørget for uavgjort 12 minutter før slutt.

Under streken er også Sporting Gijón, som fikk en tøff oppgave borte mot Espanyol. De holdt unna lenge, men Luis Garcia ble matchvinner med sitt mål i det 70. minutt.

Mesterligahåp Espanyol skaffet seg med seieren en liten luke ned til 5.-plasserte Valencia, og spillerne er begynt å drømme om mesterligaspill.

- Det er fortsatt en lang vei å gå i ligaen, men nå er det ikke lenger forbudt å drømme om mesterligaen. Vi er med og kjemper der oppe nå, og det har vi lov til å nyte, sa keeper Carlos Kameni.

Málaga tok steget opp fra nedrykkssumpa med 4-1 over Racing Santander, i en kamp hvor Salomon Rondon puttet to mål for vertene.

(NTB)